Sevgililer Günü e-ticareti üçe katladı

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği verilerine göre, Sevgililer Günü alışverişinin, e-ticarette ocak ve şubat aylarında 100 milyon lira civarında ek hacim yarattığı tahmin ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sevgililer Günü, e-ticarette diğer günlere göre 3 kat yükseliş getirdi.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) verilere göre, tüm özel günlerde olduğu gibi Sevgililer Günü'nde de internet üzerinden gerçekleşen alışveriş hacmi artış gösterdi.

Bu artışın etkisi, başta çiçek ve hediyelik ürün satan siteler olmak üzere tüm e-ticaret sektöründe son yıllarda yoğun olarak hissedilirken, bu yıl, yıllık e-ticaret hacminin yüzde 5'inin Sevgililer Gününde gerçekleştiği öngörülüyor. Bu orana Sevgililer Gününde en büyük hacmi kaplayan çiçek satış siteleri de eklendiğinde, çok daha büyük rakamlara ulaşılıyor.

Diğer günlerle kıyaslandığında, Sevgililer Gününde e-ticarette yaklaşık 3 kat artış yaşanırken, özellikle son günlerde hareket yoğunlaştı.

Geçen yıla göre alışveriş miktarında yaklaşık yüzde 50'lik artış gözlenirken, özellikle yeni jenerasyonun tüketim alışkanlıklarının değişimi ve her türlü ürünü internetten satın alınması, alışverişlerin giderek online alana kaymasına neden oldu.

Türkiye'deki genç nüfusun internet kullanımı ve yeniliklere adaptasyonunun yüksekliği, yakın gelecekte Sevgililer Günü alışveriş tercihlerinin ağırlıklı olarak internete kaydığı dönemlerin görüleceğini gösteriyor.

Sevgililer Günü alışverişinin, e-ticarette ocak ve şubat aylarında 100 milyon lira civarında ek bir hacim yarattığı tahmin ediliyor.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir