”Sevigen, vakit yitirilmeden istifa ettirilmelidir”

CHP'li Topuz, Mehmet Sevigen'in partiden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in vakit yitirilmeden istifa ettirilmesi ve partiden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Topuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Sevigen olayı; ticari bir iş değildir. Konumunu ve sıfatlarını kullanarak, menfaat, haksız kazanç temin etmek demektir" dedi.

Topuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir CHP'li için onurlu bir davranış değildir. Bu davranışların sahibi olan kişinin, kendisini savunmak için, CHP Genel Merkezinin basın toplantısı odasını, şanlı ve şerefli CHP bayrağını, altı okunu dekor olarak kullanması, üzerinde ayrıca düşünülmesi gereken bir saygısızlık ve kendini bilmezliktir. Açık bir istismarcılıktır.

Sevigen olayının, parti üst yönetimince sahiplenildiği izlenimi verilmiş olması, büyük sorunlar yaratacaktır. Sayın Genel Başkanın, AK Parti'nin yolsuzluklarını dile getirmesi durumunda, 'yanındakine bak' cevabına muhatap olunacaktır. CHP'ye duyulan güveni, önemli ölçüde zedeleyecektir. Siyasete güveni sarsacak ve seçimlere katılım oranını olumsuz etkileyecektir. Korkarım, CHP'nin, İstanbul ve Ankara gibi kazanmaya çok yakın olduğu büyükşehir belediyelerinde, başarı kazanmasına olumsuz etki yapacaktır.''

"Sevigen olayının", parti üst yönetimince sahiplenildiği izlenimi verilmesinin, büyük sorunlar yaratacağı uyarasında bulunan Topuz, "Sevigen, vakit yitirilmeden istifa ettirilmelidir; istifa ettirilmek yetmez, partiden uzaklaştırılmalıdır. Hiç kimse, çamura ve pisliğe yakın olmak istemez" diye konuştu.

CHP'li Ağyüz'de tepkili

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'de Sevigen'in istifa etmesi gerektiğini belirterek, istifada bugüne kadar geç kalındığını söyledi. Diğer milletvekillerinin de konuya çok tepkili olduğunu ifade eden Ağyüz, "Seçim öncesi partimize zarar vermemek için daha fazla konuşmak istemiyoruz. Geç kalmış bir istifa. Bugün veya yarın gerçekleştirmek durumunda kalmalıdır" dedi.