Sezonun ilk derbisini Özkahya yönetecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya, kariyerinde ikinci kez Beşiktaş-Trabzonspor maçı yönetecek. 

Spor Toto Süper Lig'de 2006-2007 sezonundan bu yana düdük çalan Özkahya, şu ana kadar bir kez Beşiktaş ile Trabzonspor arasında yapılan karşılaşmada görev aldı.

2012-2013 sezonunda 22 maçla en fazla görev verilen hakem olan Özkahya, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında kariyerindeki ikinci Beşiktaş-Trabzonspor maçına çıkacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 18 Ağustos Pazar günü saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada, Özkahya'nın yardımcılıklarını ise Nihat Mızrak ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak.

Özkahya'nın, 2008-2009 sezonunun 3. haftasında atandığı maçta Trabzonspor ile Beşiktaş, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan golsüz eşitlikle ayrıldı. Özkahya, her iki takımdan da birer futbolcuya sarı kart gösterdi.

83 sarı, 4 kırmızı kart
1980 Kütahya doğumlu olan Özkahya, geçtiğimiz sezon yönettiği 22 maçta 83 sarı, 4 kez de kırmızı kartına başvurdu. Beden eğitimi öğretmenliği de yapan Özkahya, bu karşılaşmalarda sadece bir kez penaltı noktasını gösterdi. Özkahya, daha önce birer kez de Fenerbahçe-Beşiktaş ve Galatasaray-Fenerbahçe maçları yönetti. 

 UEFA da güveniyor
Halis Özkahya, bu sezon 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve UEFA Avrupa Ligi'nde de görev alma başarısı gösterdi. İsrail'de düzenlenen şampiyonada ilave yardımcı hakemlik görevini üstlenen Özkahya, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Rosenborg-St. Johnstone, 3. ön eleme turunda ise Siroki Brijeg-Udinese maçlarında Türkiye'yi temsil etti.