Shell ile Migros Money'de işbirliği yaptı

Money Club Kart'taki işbirliği 11 milyon müşteriye, hem gıda ve ihtiyaç harcamalarında hem de akaryakıt harcamalarında kazandıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Perakende ve akaryakıt sektöründe Shell ile Migros'un Money Club Kart'taki işbirliği, toplam 11 milyon müşterinin, hem gıda ve ihtiyaç harcamalarından hem de akaryakıt harcamalarından kazandıracak.

Shell & Turcas ile Migros Ticaret A.Ş tüketicinin ortak faydası için imza attıkları uzun vadeli işbirliğini basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Migros Ticaret A.Ş Genel Müdürü Özgür Tort, işbirliği ile Migros'un çoklu kazanç sunan kartı Money Club Kart'a sahip olan tüketicilerin Migros, 5M, Tansaş, Şok, Macrocenter, Sanal Market ve Shell alışverişleri sırasında toplamdan kazandıkları Money'leri, diledikleri yerde kullanabileceklerini belirtti.

Tort, örnek olarak akaryakıt ve gıda alışverişinde ayda toplam 650 TL harcayan bir ailenin her ay 1 sepet market alışverişi ya da ortalama 100 kilometrelik yakıtı bedava almaya hak kazanmasını öngördüklerini, Money'nin üç boyutlu kazanç sistemi ve şimdi Shell'in kat kat puanlarıyla bunun çok daha yukarı çıkmasını beklediklerini vurguladı.

1998 yılından bu yana Migros formatında başarıyla kullanılan Türkiye'nin ilk sadakat programı Migros Club'ın avantajlarını daha geniş müşteri kitlelerine yayabilmek amacıyla bundan yaklaşık 6 ay önce Money Club'ı yarattıklarını belirten Tort, Türkiye'nin en hızlı büyüyen kazanç kulübünü oluşturduklarını kaydetti.

Tort, "Yenilikçi anlayışımızın en iyi örneklerinden biri Money Club'dır. Money Club'ı müşterilerimiz o kadar çok benimsedi ki, kart kullanım oranı yüzde 85'e ulaştı. Müşterilerimiz için sürekli, somut ve çoklu fayda yaratmaya odaklandık.  En önemli iddiamız tüketicilerimizin istek ve ihtiyaçlarına kulak vererek, onlara daima kazandırmaktır. Ulaşılan 8,4 milyon aktif üye sayısı bunun en belirgin ifadesidir" diye konuştu.

Müşterilere fayda yaratmak için sürekli yeni kampanya ve uygulamalar üzerinde çalıştıklarını dile getiren Tort, bu dönem Türk perakende sektöründe ileri teknoloji kullanımı açısından da bir ilk olduğunu ifade etti.

Tort, "Kazanacaksın Türkiye" ile müşterilere iki kez 50 milyon lira kazanma imkanı sunduklarını, yoğun talep üzerine yine kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayarak, bu kampanya ile üye sayısını yüzde 33 artırdıklarını söyledi.

Money Club'ın üç boyutlu kazanç sistemi sunduğuna işaret eden Tort, "Müşterimiz Money ile deyim yerindeyse 'Hat-Trick' yapıyor, tek kartla üç gol birden atıyor" dedi.

Shell & Turcas İcra Kurulu Başkanı Spanoudis

Shell & Turcas Petrol A.Ş. İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis ise, uzun yıllardır akaryakıt sektörünün en beğenilen şirketi seçilen Shell'in, Türkiye'deki modern perakende sektörünün öncüsü Migros Ticaret ile bir araya gelmesinin hem Shell hem de Migros müşterileri için yeni avantajlar ve fırsatlar yarattığını ifade etti. 

Spanoudis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müşterilerimize yeni avantajlar sunmak üzere sektörlerinin liderleriyle yaptığımız işbirliklerine bir yenisini daha eklemiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Shell ve Migros, sektörlerindeki en geniş sadakat sistemlerini yaratan, güçlerini müşterilerinin sadakatinden alan iki şirket. İşbirliğimiz ile bu güçlerimizi ve müşterilerimize sunmuş olduğumuz avantajları aynı çatı altında birleştirmiş olduk. İşbirliğimizden doğan sinerjinin Türkiye'deki alışveriş alışkanlıklarına yeni bir boyut kazandırdığına, müşterilerimize yepyeni avantajlar dünyasının kapılarını açtığına inanıyoruz. İşbirliğimizin en önemli tarafı müşterilerimiz için yarattığımız bu değerin, belirli süreleri kapsayan bir kampanyadan ibaret olmamasıdır. İşbirliğimiz uzun soluklu ve uzun vadeli tasarrufu mümkün hale getirmektedir.

Müşterilerimiz artık akaryakıt ve gıda alışverişini bir bütün olarak görüp, bütünden kazanç sağlama imkanına sahipler. Türkiye'de hane halkı harcamalarının yaklaşık yüzde 15'ini gıda, yüzde 15'ini de akaryakıt harcamaları oluşturuyor. Migros ile olan işbirliğimiz; aile bütçesinin yüzde 30'una ulaşan bu giderlerde müşterilerimize kolaylıklar ve avantajlar sunabilmemize imkan sağlıyor. Sunduğumuz indirimler, puan kampanyaları ve ek promosyonlarla müşterilerimizin giderlerinde çeşitli avantajlar sağlıyoruz. İşbirliğinin Eylül ayı boyunca geçerli olacak ilk avantajında Money özellikli kartlardan herhangi biriyle en az bir kez market alışverişi yapan müşteriler, Shell'deki akaryakıt ve otogaz alımlarında 3 kat puan kazanacak."

11 milyon tüketiciyi doğrudan etkileyecek

Migros Ticaret A.Ş ile Shell & Turcas arasındaki işbirliği halen aktif bir şekilde Money Club Kart kullanan yaklaşık 8,4 milyon Migros Grubu müşterisi ile 2,5 milyon Shell Club Smart Card sahibini doğrudan ilgilendiriyor.

İşbirliği sayesinde müşteri hem Migros Grubu'na bağlı Migros, Tansaş, Şok, 5M, Macrocenter ve Sanal Market, hem de Shell istasyonlarının sadakat programlarından ve karta özel kampanyalarından faydalanabiliyor. Böylece toplam 11 milyon tüketici en çok para harcadıkları günlük alışveriş kalemlerinden  puan kazanıp, diledikleri noktalarda harcama imkanına sahip oluyorlar.   

Money Club Kart sahibi olmak isteyen müşteriler Migros mağazalarındaki kasalardan anında kartlarını temin edebiliyorlar. Shell Smart Card sahipleri de 'Money' logolu yeni kartlarını Shell istasyonlarından ücretsiz alabiliyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir