Sıcak ve nem bunaltıyor

İstanbul'da bugün 34 derece olacak sıcaklık nemle birlikte 53 derece hissedilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul'da bugün 34 derece olacak sıcaklık nemle birlikte 53 derece hissedilecek. Nem oranının da yüzde 96 seviyesinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı ile sabah ilk saatlerde Antalya çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar Türkiye'nin güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu 34

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 39

İZMİR: Az bulutlu ve açık 33

ANTALYA: Parçalı bulutlu sabah ilk saatlerde kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32

SAMSUN: Parçalı bulutlu 33

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 41

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Kıyılar ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Çağlar: Bugünkü sıcaklık haberleri abartılı

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bazı illerde hissedilen sıcaklık değerlerinin 60 dereceye kadar çıkacağına dair haberlerin abartılı olduğunu söyledi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Çağlar, havanın hafta sonu da ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

Yarın ülke genelinde yağış beklenmediğini belirten Çağlar, pazar günü havanın Doğu Karadeniz ile Edirne, Kırklareli, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerde az bulutlu ve açık geçeceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir