Sıcaklık 16 derece düşecek

Meteoroloji bilgilerine göre hafta sonu yurt genelinde kar yağışı bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Haftayı güneşli geçiren Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 18 dereceden 7 dereceye, Çanakkale'de 19 dereceden 4 dereceye, Balıkesir'de 17 dereceden 3 dereceye, Bursa'da ise 18 dereceden 2 dereceye düşmesi ve kar yağışının olması bekleniyor.

Bölgede gece sıcaklıklarının da eksi 3 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Kar geliyor

Hafta sonu ise yurt genelinde kar yağışı bekleniyor.

Cumartesi günü; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış tahmin ediliyor. Yağışlar, Marmara'nın doğusunda İstanbul, Sakarya ve Kocaeli, İç Ege'de Afyon, Uşak ve Kütahya, Göller yöresinde Isparta ve Burdur, İç Anadolu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu'da kar şeklinde olacak.

Rüzgar; Marmara ve Batı Karadeniz'de Kuzeydoğu yönlerden saatte 50-70 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde, İç Anadolu'da Kuzeybatı yönlerden saatte 30-40 kilometre hızla kuvvetli esecek.

Pazar günü; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun Doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

Halen mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Cuma günü Marmara bölgesinde, hafta sonu tüm yurtta hissedilir derecede, 10-14 derece azalarak mevsim normalleri altına düşecek.

Cuma günü Trakya'da, hafta sonu Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde görülecek kar yağışlarının meydana getireceği ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir