Sıcaklık -17'ye düştü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 17 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Kars'ta ölçüldü.
     Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 17, Ardahan ve Ağrı'da 15, Erzurum'da 8, Erzincan'da 6, Iğdır'da ise 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 4, Kars'ta sıfırın altında 2, Ağrı'da 3, Erzurum'da 4, Iğdır'da 8 ve Erzincan'da 11 derece olması tahmin ediliyor.
     Aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezleri beyaz örtüyle kaplandı. Son ölçümlere göre, kar kalınlıkları Ağrı'da 55, Ardahan'da 29, Erzurum'da 25, Kars'ta 20, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 93 santimetreye ulaştı.
    
     69 köy yolu ulaşıma kapalı
    

     Bölgede özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 60 ve Ağrı'da 9 olmak üzere toplam 69 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.
     Son 24 saat içerisinde Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Yolören köyünde ateşi yükselen 6 günlük erkek bebek, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince Karayazı Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.