Sıcaklık 5 derece düşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sıcaklık Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinde görülecek olan yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ile öğle saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış
Yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ile öğle saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenirken, Meteoroloji uzmanları, yerel dolu yağışı, ani sel, yıldırım, kısa süreli fırtına gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (30)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (312)
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33)
ADANA: Az bulutlu ve açık. (34)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (31)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (28)
VAN: Az bulutlu ve açık. (27)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık. (28)
DİYARBAKIR: Açık. (37)

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kütahya çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Göller Yöresi parçalı bulutlu geçecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinde bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık.