Sıcaklık düşüyor, yağmur geliyor

Yurdun kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı bugün Marmara'da, yarın kuzeybatı kesimlerde, çarşamba günü ise iç bölgelerde azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri yağışlı havanın etkisine girecek, hava sıcaklıkları azalarak mevsim normallerine düşecek.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hafta sonunda en yüksek hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde kaydedildi. Marmara bölgesindeki Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir ve Bursa'da, pazar günü 38 ila 40 derece arasında ölçülen sıcaklık değerleriyle son 80 yılın eylül sıcaklık rekorları kırıldı. 

İstanbul'un ilçelerinde de en yüksek sıcaklık 31 ila 38 derece arasında değişirken, Kartal, Maltepe, Kadıköy gibi bazı ilçelerde eylül için en yüksek sıcaklık değerleri ölçüldü.  

Sıcak havanın ardından Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Sinop ile Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. 

Yağışlı sistemin 9 Eylül Çarşamba günü de Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzeyinde etkili olduktan sonra, perşembe günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının bugün Marmara'da, yarın kuzeybatı kesimlerde, çarşamba günü ise iç bölgelerde azalması ancak perşembe günü batı bölgelerden başlayarak tekrar artması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir