Sıcaklıklar 5 derece artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA – Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Sıcaklık, iç ve batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
 
Hava sıcaklığının, yurdun iç ve batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 
 
Buzlanma don olayı
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (14) 
ANKARA: Parçalı bulutlu, yer yer sisli (7) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık, sabah saatleri yer yer sisli (17) 
ADANA: Az bulutlu ve açık, sabah saatleri yer yer sisli (17) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (19) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu (16) 
VAN: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (4) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (-6) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (12) 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde güney ve doğusu başta olmak üzere bölge genelinde yer yer sis bekleniyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.