Sıcaklıklar 5 derece azalacak

Sıcaklık Trakya’da 1 ila 3 derece artacak, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Yağışlar yurdun kuzey kesimlerinde etkili olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sıcaklık Trakya’da 1 ila 3 derece artacak, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Yağışlar yurdun kuzey kesimlerinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise batı kesimlerde batı ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (25)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (22)
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (27)
ADANA: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu. (29)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (30)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)
ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)
VAN: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (23)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (33)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.