Sıcaklıklar artmaya devam ediyor

Yurt genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklık 1 ila 3 derece artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hafta sonunu bahar havasında geçiren Türkiye’de sıcaklar artmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Türkiye'nin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklığı Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında önemli bir değişiklik olmayacak, diğer bölgelerde güneşlenme ile birlikte 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla batı kesimlerde kuzey ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yaşanabilecek buzlanma ve don olayına karşı, başta tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlar olmak üzere ilgililerin tedbirli olması istendi.

Yapılan değerlendirmelere göre, bölgelerde bugün hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı, Trakya kesimi çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Bölgenin kuzeyi parçalı ve az bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah saatlerinde Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir