Sıcaklıklar iç bölgelerde artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  –Yağışlar, yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer etkili olacak, hava sıcaklığı iç bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor. 
Hava sıcaklığında, iç bölgelerde 1 ila 3 derece artma beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olamayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile bu akşam saatlerinde Kıyı Ege ve yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu. (27) 

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara'nın kuzeydoğusu (Kalecik, Akyurt, Elmadağ ve Esenboğa) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27) 

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (30) 

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, saatlerinden sonra kuzeyi yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30) 

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (25) 

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (24) 

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19) 

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19) 

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (29) 

[PAGE]

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık. 

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana'nın kuzeyi ile Toroslar mevkiinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Ankara'nın kuzeydoğusu ile Kayseri'nin kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz Bölümü'nün doğusu ile öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Kars, Iğdır, Şırnak ve Hakkari ile öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile öğle saatlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.