Şiddetli sağanak etkili oluyor

Manisa, Edirne ve Tekirdağ'da hayatı olumsuz etkileyen sağanak, bugün güneyde bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA/EDİRNE/TEKİRDAĞ - Manisa'da sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden kuvvetli lodos ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Edirne'de etkili yağışa dayanamayan tarihi bina çöktü. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi'nin taşması sonucu Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol ulaşıma kapandı.

yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilde son 14 saat içinde metre kareye 51 kilogram yağış düştü. Sağanağın sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Lodosun elektrik tellerini koparması nedeniyle de yaklaşık 15 mahalleye bir süre elektrik verilemedi.

Öte yandan, Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na giden yol heyelandan dolayı ulaşıma kapandı. Ulaşım İzmir yolundan sağlanıyor.

Nif Çayı ve Gediz Nehri'nde su seviyesinin yükselebileceği ihtimaline karşın, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekibinin sabaha kadar teyakkuzda bekletileceğini belirten yetkililer, Manisa Belediyesi İtfaiyesi ile belediyenin tüm birimlerinden de sabaha kadar hizmet vereceğini bildirdiler.

Geçen haftaki yağışlarda Gediz ve Nif Çayı taşmış, taşkın sahasında bulunan 3 mahallede yaklaşık 50 ev sular altında kalmıştı.

Edirne'de bina çöktü

Edirne'de etkili yağışa dayanamayan tarihi bina çöktü.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle, Balık Pazarı Caddesi Fırın Sokak No: 13'te bulunan ve uzun süredir oturulmadığı bildirilen 2 katlı tarihi binanın bir bölümü çöktü.

Olay yerine gelen emniyet ekipleri, binanın diğer bölümlerinin de çökme ihtimaline karşı yolu trafiğe kapattı.

Bu arada, yola fırlayan molozların temizlenmesi için belediye ekiplerine bilgi verildi.

Tekirdağ'da yol kapandı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi'nin taşması sonucu Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, öğlen saatlerinden bu yana devam eden yağış nedeniyle derenin bulunduğu ova bölgesinde biriken sular, Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yolda ulaşımı aksattı.

Bazı araçların suda mahsur kalması üzerine olay yerine giden jandarma ve bölge trafik ekipleriyle köylüler, araçları traktörlerin yardımıyla kurtardı. Yol, daha sonra ulaşıma kapatıldı. Olay yerinde bulunan jandarma ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için araçların geçişine izin vermiyor.

Bu arada, Tekirdağ'da Maksi kavşağında yağış nedeniyle heyelan oluşması üzerine karayolları ekipleri ve emniyet güçlerince çalışma başlatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir