Sığınmacı ihbarı için mobil uygulama geliştirdiler

Bir bilişim şirketi tarafından geliştirilen mobil uygulama, Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalışan sığınmacıların yeri ve güzergahını paylaşmayı amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın liman kenti Calais'den İngiltere'ye geçmeye çalışan sığınmacıları ihbar etmek için cep telefonu uygulaması geliştirildi.

Bir teknoloji şirketi tarafından tasarlanan uygulama, özellikle Calais'den İngiltere'ye geçişi sağlayan Eurotunnel girişindeki sığınmacıların yerini bildirmeyi amaçlıyor.

Tablet bilgisayarlarda da kullanılabilen uygulamayla kullanıcılar bulundukları bölgedeki sığınmacıların sayısını ve güzergahını öğrenebiliyor.

Uygulama ayrıca göçmenlerin bulunduğu aracın plakasını, göçmenlerin araca girmekte başarılı olup olmadıklarını gösterebiliyor. Kullanıcılar trafikteki diğer sürücüleri de sığınmacılara karşı uyarabiliyor.

İngiltere ile Fransa arasındaki göçmen krizinin kontrol altına alınması kapsamında ağustos ayı sonunda Fransa tarafına daha fazla tel örgü ile özel eğitimli köpeklerin yer aldığı ekiplerin yerleştirilmesiyle bölgedeki güvenlik önlemleri artırılmış, iki ülke, bu çerçevede 7 milyon sterlin ek kaynak sağlanması konusunda anlaşmıştı.