Sığınmacılara saldırılar önlendi

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ildeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi alınan kişilere yönelik operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ildeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi alınan kişilere yönelik operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

Vali Lekesiz, valilik bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Lekesiz, 11 Mayıs’ta Reyhanlı ilçesinde iki ayrı noktada gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili asli ve tali faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik ve istihbarat birimlerinin çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini belirtti. 
Olayla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığın dile getiren Lekesiz bunların 12’sinin tutuklandığını, 4 kişinin de arandığını bildirdi. 
Lekesiz, “Bu olaydan ayrı olmak üzere ilimizde Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi yapmak hazırlığı içerisinde olan başka bir grubun bilgisinin olgunluğa erişmesi üzerine bu gruba operasyon yapılmıştır. Bir süredir istihbarat ve güvenlik birimlerimizin takip ettiği şahısların eylem yapma emarelerinin güçlenmesi üzerine şüphelilere yönelik olarak 21 Mayıs 2013 günü emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından ortak gerçekleştirilen operasyonda M.Ö, M.K, Ö.R, F.B, İ.A.E. ve İ.T. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili istihbarat ve operasyonel çalışmalar, koordineli olarak titizlikle ve kararlılıkla yürütülmektedir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Halkımızın güçlü kardeşlik ve dayanışma duyguları bu olayların hepsinin üstünden gelecektir" ifadelerini kullandı. 
Gözaltına alınan zanlılarla patlayıcı veya mühimmat ele geçirilip geçirilmediği yönündeki soru üzerine Lekesiz, zanlıların ele geçirildiğini, tahkikatın daha da derinleştirildiğini kaydetti ve sonucun kısa zamanda görüleceğine işaret etti. 

Reyhanlı’daki bombalı saldırılarla ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmasının sorulmasına Lekesiz, şu yanıtı verdi: 
“Bu yetkili makamların, yetkili cumhuriyet savcılıklarının, bürokrasinin kendi içerisinde işleyişinden ibaret bir husustur. Onun ötesinde yetkili birimlere gelen müfettiş görevlendirmesine ilişkin şu ana kadar intikal eden bir şey yoktur. Önümüzdeki günlerde gelecektir." 
Lekesiz, yakalanan 6 kişinin Suriye vatandaşı olup olmadığı yönündeki soruya ise “Yakalananların tamamı ilimiz nüfusuna kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" karşılığını verdi. (