Sigorta merkez yönetim komitesi üyeleri 1 ay içinde yenilenecek

'Sigorta Bilgi Merkezi Yönetmeliği'nin başlığı 'Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Yönetmeliği', 'Sigorta Bilgi Merkezi' ibaresi de 'Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi' olarak değiştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA -  Hazine Müsteşarlığı'nın "Sigorta Bilgi Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yönetmelik ile 9 Ağustos 2008 tarihli "Sigorta Bilgi Merkezi Yönetmeliği"nin başlığı "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Yönetmeliği", "Sigorta Bilgi Merkezi" ibaresi de "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi" olarak değiştirildi.
Yönetmeliğe göre, merkezin karar organı yönetim komitesi olacak ve yönetim komitesi üyeleri, 3 yıl süreyle görev yapacak. Yönetim komitesi, alt bilgi merkezleri arasında koordinasyonu sağlayacak, gerekli görülmesi halinde Merkez nezdinde iktisadi işletme kurulmasına karar verecek ve iktisadi işletmenin faaliyet alanları ile işlemlerinin mahiyetini tespit edecek, merkezin görevlerinin yerine getirilmesi için gereken kararları alacak ve merkez bütçesini onaylayacak. Merkez müdürü Müsteşarlığın uygun görüşü üzerine, yönetim komitesince atanacak.
Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi (TRAMER), Merkeze bağlı bir alt bilgi merkezi olarak faaliyetlerini yönetmelik kapsamında yüretecek. Merkezin görevleri ile ilgili olarak Yönetim Komitesine istişari görüş vermek ve önerilerde bulunmak üzere Merkez nezdinde Danışma Komitesi teşkil edilecek.
Yönetmelik yürürlüğe girdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir