Sigortada öncelikli risk doğal afet

Sigortacılıkta Öngörülen Riskler Araştırması'nda, doğal afetlerden kaynaklı riskler ilk sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Sigortacılıkta Öngörülen Riskler Anketi Araştırması"na göre, Türkiye'de sigorta sektöründe doğal afetlerden kaynaklanabilecek riskler ilk sırada geliyor.

PwC ve Finansal Yenilik Etüt Merkezi (Centre for the Study of Financial Innovation: CSFI) işbirliğinde Türkiye dahil 40 ülkede gerçekleştirilen araştırma sigortacıların öncelikli risk beklentilerini ortaya koydu.

500 sigorta sektörü temsilcisi ve gözlemcisinin önümüzdeki 2-3 yıl için öngördüğü en önemli risklerin belirlenmesi için yapılan ve Türkiye'nin ilk kez katıldığı araştırmaya göre, Türkiye'de sigortacılık sektörüne yönelik öngörülen riskler doğal afetler, yasal düzenlemeler, yatırım performansı, aktüel varsayımlar, iklim değişikliği, sermaye, reasürans, itibar, risk yönetimi ve terörizm olarak sıralanırken, dünya genelinde öngörülen riskler ise yasal düzenlemeler, sermaye, makro-ekonomik trendler, yatırım performansı, doğal afetler, yetenek (çalışan kalitesi), uzun vadeli yükümlülükler, kurumsal yönetim, dağıtım kanalları ve faiz oranları olarak belirlendi.

Doğal afetlerden kaynaklanabilecek riskler 2009 yılı anket çalışmasında dünya genelinde 22. sırada değerlendirilmişken, 2011 yılında 5. sıraya, Türkiye'de ise ilk sıraya yerleşmiş durumda.

Araştırmada, Türkiye'de, motorlu taşıt sigortası gibi bazı kilit ürünlerdeki aşırı rekabetin olumsuz etkisi konusunda bazı katılımcıların uyarıda bulunması dikkat çekici bir diğer husus oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir