Siirt'te 3 kişi daha tutuklandı

"Nitelikli cinsel istismar olayı" ile tutuklananların sayısı 18'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Siirt'te bir ilköğretim okulunun öğrencilerine cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Siirt'te bir ilköğretim okulunda meydana geldiği iddia edilen "nitelikli cinsel istismar olayı" ile ilgili gözaltına alınan 3 kişinin emniyet müdürlüğündeki sorgusu tamamlandı.

Adli makamlara sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

Siirt'te bir ilköğretim okulunda okuyan kimliği açıklanmayan kız öğrenci ile ablasına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla daha önce adli makamlara sevk edilen 25 kişiden 15'i tutuklanmıştı.

Müfettişler çalışmalara başladı

Siirt'teki cinsel istismar iddiasını incelemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen 2 müfettiş çalışmalara başladı.

Siirt'te bir ilköğretim okulunda meydana geldiği iddia edilen "nitelikli cinsel istismar olayı"nı araştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Sevinç Ünal, müfettiş Çelik Demir ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Sezgin, Çankaya İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Günsu Ertunç, kente geldi. Müfettişler, Vali Necati Şentürk ile görüşmek üzere Siirt Valiliğine geçti.

Öte yandan Cinsel istismar olayını incelemek amacıyla Siirt'in Pervari ilçesine gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun CHP'li üyeleri İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, incelemelerini tamamladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir