Siirt'te operasyonlar sürüyor

Çatışmada 2 asker, 3 köy korucusu şehit oldu. 12 terörist öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada biri üsteğmen 2 asker ile 3 köy korucusu şehit oldu, 1 astsubay ve bir er yaralandı. 12 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'teki çatışmada, bir subay, bir uzman çavuş ve üç geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Siirt'in Pervari ilçesi Doğan Köyü (Değirmentaşı Tepe) İleri Üs Bölgesine dün saat 23.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından beş ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulduğu belirtildi.

Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verildiği ifade edilen bilgi notunda, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; bir subay, bir astsubay, bir uzman çavuş ve bir erin yaralandığı kaydedildi.

"Yaralı personel helikopterle tahliye edildi"

Bilgi notunda, "Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü-Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilen bilgi notunda, saldırı sonucu üç Geçici Köy Korucusunun (GKK) şehit olduğu bildirildi.

İnsansız hava aracı sevk edildi

Bilgi notunda şunlar kaydedildi: "Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA (insansız hava aracı) sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır.

Bu faaliyetle koordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir."

Kimlikleri belirlendi

Öte yandan, Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Pervari ilçesi Sarıyaprak Mevkisi'nde konuşlu bulunan askeri üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup terörist tarafından sızma girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada şehit olan piyade üsteğmenin Mustafa Çuhadar olduğu belirtildi.

Çatışmada Doğan köyüne ait bir geçici köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucunda şehit olan korucuların Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan oldukları kaydedildi.

Cenaze töreni düzenlendi

Çatışmada şehit olan asker ve köy korucuları için Şırnak'ta cenaze töreni düzenlendi.

Doğan köyü Sarıyaprak bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve şehit korucular Şevket Babat, Halil Bulut ve Mehmet Kaplan için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında cenaze töreni yapıldı.

Gazetecilerin alınmadığı cenaze törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör ve askeri erkan katıldı.

Törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından iki helikopterle memleketlerine gönderildi.

Erdoğan, Başbuğ'a başsağlığı telgrafı yolladı

Erdoğan, Siirt'te teröristlerin saldırısı sonucu iki asker ile üç geçici köy korucusunun şehit olması, iki askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Orgeneral Başbuğ'a başsağlığı telgrafı göndererek üzüntülerini bildirdi.

Erdoğan, yaralı askerler için de acil şifalar dileğinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir