Siirt'te şehit olan Kılıç için tören düzenlendi

Eruh'taki çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Orhan Kılıç için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında önceki gün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Orhan Kılıç için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, Kılıç'ın annesi Ayfer Kılıç, babası İdris Dede Kılıç, yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara Garnizonunda görevli bazı general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne gelişinde şehit Kılıç'ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Kocatepe Camisi'nde, öğle namazının ardından şehit onbaşı Kılıç'ın cenaze namazı kılındı. Şehit onbaşının cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.

Askeri törenin ardından Kılıç'ın cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Hüseyin Gürlekli'nin (26) cenazesi, Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi, önce askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugayına, daha sonra kara yoluyla Gediz'e getirildi. Cenaze, önünde gençlerden oluşan kalabalık bir grubun tekbir getirdiği kortejin ardından, Ulu Cami bahçesindeki katafalka konuldu.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Kütahya Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, şehidin annesi Suna ile babası Mustafa Gürlekli'ye taziyede bulundu.

Jandarma Astsubay Başçavuş Taş'ın cenazesi toprağa verildi

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle girişilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Murat Taş'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Şehit Başçavuş Taş için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Şehidin eşi Nesrin Taş, musalla taşına konulan Türk bayrağı örtülü tabuta sarılarak ağladı. Bu arada, şehidin annesi Neriman Taş da koşarak onun yanına gelmek isterken yere düştü. Subaylar tarafından kaldırılan şehit annesi de oğlunun tabutuna sarılarak, diğer yakınlarıyla birlikte gözyaşı döktü. Şehit Murat Taş'ın 2,5 yaşındaki oğlu Çağrı'nın cami avlusuna getirilmesi törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. 

Şehidin cenazesi, burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuza alınarak top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde bu şekilde taşınan Taş'ın cenazesi, daha sonra cenaze aracına alınarak ulaştırıldığı Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ferhat Ünelli, memleketi Amasya'da törenle toprağa verildi.

Şehit Ferhat Ünelli'nin, gece askeri uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesindeki 5. Ana Jet Üst Komutanlığına getirildikten sonra Amasya Sabuncuoğlu Şerafeddin Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, buradan alınarak Sultan Bayezid Camisine getirildi. Cenaze, Karasenir Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.

Jandarma Piyade Er Emrah Temel için tören düzenlendi

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Er Emrah Temel (21) için Sakarya'nın Akyazı ilçesinde askeri tören düzenlendi.

Şehit Temel için Sakarya'nın Akyazı ilçesi Dokurcun beldesinde, belediye önünde düzenlenen askeri törene katılan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla "Vatan bölünmez, şehitler ölmez" sloganı attı. Törende görev yapan bir asker ile şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin, fenalık geçiren yakınları, askeri personel tarafından sakinleştirildi.

Törene, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu 2. Komando Tugayı Komutan Vekili Kurmay Albay İrfan Bulut, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ertaş, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği töreni evlerinin balkon ve pencerelerinden izleyenler de binalara Türk bayrakları astı.

Şehidin cenazesi, Dokurcun Camisi'nde kılınan namazın ardından memleketi olan Bolu'nun Mudurnu ilçesi Avdullar köyüne gönderildi.

Çukurca'da şehit olan Üstçavuş Erdem toprağa verildi

Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Ferhat Erdem, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

Şehit Astsuby Ferhat Erdem için Cacabey Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılıç, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Metin Çobanoğlu, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İki günde 4 şehit veren Kırşehir'de, Van'daki mayın patlaması sırasında şehit olan Astsubay Fatih Aydoğan ile Uzman Çavuş Deniz Kaya Kaman ilçesinde ikindi namazından sonra defnedilecek. Kırşehir'in diğer şehidi Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan Komando Er Orhan Kılıç ise Ankara'da toprağa verilecek.