Şike soruşturması siyasi değil

Spor Bakanı Kılıç futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturmanın hukuki bir süreç olarak ele alınmasını istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Futbolda şike operasyonu siyasi değil hukuki bir süreç olarak devam ettirilmektedir" dedi.

Kılıç, Trabzon'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında,  futbolda şike operasyonların ile ilgili bir  soru üzerine Bakan Kılıç, yürütülen operasyonun adının "futbolda şike operasyonu' olduğunu vurgulayarak, "Kulüpleri doğrudan isimlendirme bazında ilişkilendirmeksizin ele almak lazım. Burada Cumhuriyet'in savcıları demokratik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarını yürürlükte tutmak amacıyla kendilerine gelen ihbarlar üzerine işlemler süreci başlattılar. O nedenle futbolda şike operasyonu siyasi değil hukuki bir süreç olarak devam ettirilmektedir" diye konuştu.

Türkiye'de adalete, yargıya, kurumlara herkesin güvenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Burada bizim bu süreci şu ya da bu şekilde siyasi kararlarla etkilemek, şekillendirmek ya da yönetmek gibi bir hakkımız da yok, yetkimiz de. Böyle bir şeyin içerisine de girmeyi asla arzu etmeyiz. Yapılan yayınlarda camiaların incitilmemesine de özen gösterilmesi lazım. Çünkü bir konu hukuka intikal etmişse, bir konuyla ilgili karar alma mekanizmalarına, karar alma süreçlerine, bütün evraklar, bütün dokümanlar intikal ettirilmiş ise artık o andan itibaren herkesin kurumlara güven duyması lazım."

Bütün takımların yeni sezon hazırlıklarına devam ettiğini belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Motivasyon kaybı yaşamadan tüm takımların yeni sezon hazırlıklarına devam etmesi lazım. Ortaya çıkacak karar, siyasetin etki altında alınacak bir karar olmayacak. Siyasi bir bağlantı kurulmasın diye biz bu süre zarfında TFF'nin tebrik ziyareti noktasında bile kendilerine randevu vermedik ki onlar da şu an yoğun ve kritik bir sürecin içerisindeler, siyasetle verecekleri kararın hiçbir alakası yok. TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir organik, hiyeraşik bir bağ söz konusu değil. Dolayısıyla verdikleri kararı ne onama ne de bozma makamıyız. Ne de şu yönde karar alın ya da almayın deme noktasında etkileme makamıyız. O nedenle bir taraftan bağımsız yargı diğer taraftan da TFF kararlarını ortaya koyduğu andan itibaren ne olacağını, biz de sizlerle beraber görmüş olacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir