Şike soruşturmasında 9 kişi gözaltına alındı

Futbolda şike iddiaları ile ilgili olarak çeşitli illerde 9 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında bir eski hakem ile futbolcuların da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı işlemi yapıldı.

Bu kişilerden 4'ünün, gözaltına alındığı şehirden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği, diğer 5'inin de getirileceği öğrenildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, futbolcu Celil S. ile eski futbol hakemi Uğur D. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Bu arada Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Oğuz Aydın, futbolda şike iddiaları soruşturması kapsamında Samsun'da gözaltına alınan Celil S'nin, kişisel sorunları ve idmanlara katılmaması nedeniyle Mart ayından itibaren kadro dışı bırakıldığını söyledi.

Soruşturma kapsamında, Hatayspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Şaşmaz Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Mehmet Şaşmaz'ın İstanbul'a götürüldüğü belirtildi.

Bir kişi adliyede

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan futbolcu Özgür Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Sarıyer Adliyesine sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer kişilerin sorgusunun sürdüğü kaydedildi.

Çapkın: Gözaltılar artabilir

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, "Şike soruşturmasının ikinci ayağını oluşturan bu operasyonda dokuz kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın seyrine göre gözaltılar artabilir" dedi.

Çapkın, "Tele Kulak ve Balyoz operasyonlarına yönelik yeni gözaltılar olacak mı?" şeklindeki soruya ise "Adli konularla ilgili fikir yürütmemiz doğru değil ancak ifadeler doğrultusunda gözaltılar yapılabilir" karşılığını verdi.

Bochum Başsavcısı: Türk adli makamları ile sıkı iş birliği yaptık

Bochum Başsavcısı Bernd Bieniossek, futbolda şike olaylarıyla ilgili yürüttükleri soruşturmalarda Türk adli makamları ile sıkı iş birliği yaptıklarını söyledi.

Bieniossek, Alman Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Almanya'da tutuklu bulunanların, Türk futbolunda maçların manipüle edildiği yönünde verdikleri ifadeler doğrultusunda Türkiye'de de birçok yerde arama yapıldığını belirterek, "Türk adli makamları ile sıkı iş birliği yaptık" dedi.

Başsavcı Bieniossek, soruşturma kapsamında şu ana kadar Türkiye'de kaç kişinin gözaltına alındığını ise bilmediğini ifade etti.

"Süddeutsche Zeitung" adlı gazete ise Türkiye'de 40 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 21'inin daha sonra tutuklandığını belirterek, soruşturma kapsamında Aşağı Saksonya eyaletinin Lohne kentinde tutuklanan bir kişinin şike olaylarıyla ilgili kapsamlı ifade verdiğini yazdı. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir