Silivri'de meydan savaşı

Ergenekon davasında mütalaa sonrası ilk duruşma öncesinde binlerce kişi Silivri'de toplandı. Polis ve Jandarma destekçilere müdahale etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Ergenekon davasında savcıların mütalaarını açıklamalarının ardından yapılacak ilk duruşmada sanıkların birinci iddianamedeki sanık sıralamasına göre son savunmalarını yapmaları bekleniyor. Duruşma öncesinde salon dışında bekleyen destekçiler ile polis ve jandarma güçleri arasında arbede çıktı.

Gaziler, İP üyeleri,  Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyeleri ve Antalya'daki 2B mağdurlarının da arasında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü mütalaanın ardından görülen ilk duruşmada sanıklara destek vermek için Silivri'ye geldi.

Jandarma, duruşma öncesinde çelik bariyerlerle duruşma salonu dışındaki kalabalığı kontrol altına çalıştığı görüldü. Kalabalık ile jandarma arasında arbede çıktı. Destekçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Kalabalığın sayısı her geçen dakika artarken duruşma salonuna yaklaşmak isteyenler üç sıra halinde kurulan bariyerlerden iki sırasını yıktı.

CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de yargılandığı Ergenekon davasının görülmesine Silivri Cezaevi'ndeki Duruşma Salonu'nda devam edilecek.

İnce ve Oran Silivri'de

CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, sabah erken saatlerden itibaren, "Ergenekon" davasının görüldüğü duruşma salonunun önüne gelmeye başladı. Geniş güvenlik önlemi alan Jandarma ekipleri bölgede barikatlar kurdu, araçların cezaevi önüne gelişine izin vermedi. Otobüslerden inen gruplar, ellerindeki bayraklarla duruşma salonuna kadar yürüdü.
Partilerinin bayraklarını taşıyan gruptakiler, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı, İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada bariyerleri yıkmaya çalışan gruptakiler, Jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine geri çekildi. Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve milletvekili Mahmat Tanal da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.
Muharrem İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, savcının mütalaasını eleştirerek, "Türkiye'de hukuk olmadığını, adalet olmadığını artık 5 yaşındaki çocuk da biliyor" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da adil ve tarafsız bir yargılama istediklerini belirterek, tüm dünyanın ve Türkiye'nin bu davayı izlediğini söyledi.