Silopi'de polise saldırı

Şırnak Silopi'de PKK'lıların açtığı ateş sonucu yaralanan 2 polis memuru şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİLOPİ - Şırnak'ın Silopi ilçesinde Emniyet Müdürlüğü önündeki polis noktasına terör örgütü PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan ve tedavi altına alınan polis memuru da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü önündeki polis noktasına PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan ve kimliği açıklanmayan iki polisten biri kaldırıldığı Silopi Devlet Hastanesi'nde şehit düştü.

Yaralı polis memuru ise askeri helikopterle Diyarbakır'a getirildi, ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.

Ancak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alınan polis memuru Gökmen Şimşek, de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırıda yaralanan diğer polis memuru Muharrem Ünlü de Silopi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Şehit polis memurlarının cenazeleri Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

Şehit polisler için tören düzenlendi

Şehit polis memuru Gökmen Şimşek için Diyarbakır Havaalanında düzenlenen cenaze törenine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı.

Şimşek'in özgeçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından cenaze, Edirne'ye gönderilmek üzere uçağa konuldu.

Saldırıda şehit olan diğer polis memuru Muharrem Ünlü (29) için de Diyarbakır Havaalanında tören düzenleneceği bildirildi.

Öte yandan, Çorum Valisi Nurullah Çakır, şehit polis memuru Muharrem Ünlü'nün (29) Mecitözü ilçesinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ünlü'nün ilçedeki bir dershanede Türkçe öğretmenliği yaptığı, 2 yıl önce polis olarak göreve başladığı öğrenildi.

Hainlere ulaşacağız

İçişleri Bakanı Osman Güneş, saldırıyla ilgili çok yönlü operasyonların sürdürüldüğünü belirterek, "Umuyorum ki kısa sürede bunu yapan hain ellere ulaşacağız. Gerekenler yapılacak, tetiği çekenler Türk adaletine teslim edilecek" dedi.

Bakan Güneş, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Güvenlik Toplantısı öncesinde gazetecilerin Silopi'de polise yönelik silahlı saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Silopi Polisevi civarında meskun alandan polis noktasına silahlı saldırı yapıldığını belirten Güneş, "Konuyla ilgili çok yönlü operasyonlar sürdürülüyor. Umuyorum ki kısa sürede bunu yapan hain ellere ulaşacağız. Gerekenler yapılacak, tetiği çekenler Türk adaletine teslim edilecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'den taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de iki polis memurunun şehit edilmesi nedeniyle şehit ailelerine, millete ve emniyet teşkilatına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül'ün, Silopi'de teröristlerce polis noktasına düzenlenen hain saldırıda iki polis memurunun şehit olması sebebiyle İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Demirer ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'a birer telgraf göndererek, şehitlerin ailelerine, millete ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan başsağlığı diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan polis memuru Gökmen Şimşek'in şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş'e bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Güneş'e gönderdiği başsağlığı mesajında, polis memuru Gökmen Şimşek'in şehit olması dolayısıyla üzüntülerini bildirdi.

Düğün evi cenaze evi oldu

Şehidin Edirne'deki baba evinde gözyaşı ve acı var. Nişanlı olan polisin, yarın kına gecesi yapıldıktan sonra ertesi gün de evleneceği öğrenildi.

Konuşma ve duyma özürlü olan annesi Hülya, babası Mustafa ile kardeşi Gökhan Şimşek (20), Gökmen Şimşek'in şehit haberini dün gece aldıktan sonra yasa büründü.

Şehit haberini alarak Gökmen Şimşek'in ailesinin evine gelen nişanlısı Ece Yalçınbaş ve yakınları da sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, düğün için Edirne'ye gelen yakınları ile büyük üzüntü yaşayan aileye müdahale etti.

Şehit polisin kardeşi Gökhan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin bir yıl astsubay olarak görev yaptıktan sonra polis sınavlarına girdiğini, sınavı kazandıktan sonra, 6 aylık eğitimden sonra tayininin Şırnak'a çıktığını söyledi.

Ağabeyi ile dün akşam konuştuğunu anlatan Şimşek, "Ağabeyim 2 aylık polisti. 2 gün sonra düğünü vardı. Teyzemle konuşmuş ona (düğünüme geliyorum) demiş. Yarın kınası vardı. Burada gördüğünüz herkes düğününe gelmişti, cenazesine değil. Daha sonra da ben konuştum. Benden davullu zurnalı düğün istedi. Davetiyeleri dağıtıyorduk. Acı haber geldi yıkıldık. Hepimiz şoktayız."

Valilikte tören düzenlenecek

Şehit polis memuru Gökmen Şimşek için Edirne Valiliğinde saat 16.30'da tören düzenlenecek. Törene Devlet Bakanı Egemen Bağış da katılacak. Şehidin cenazesi, törenin ardından Selimiye Cami'ne getirilecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığında toprağa verilecek.

Son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polis memuru Muharrem Ünlü (29), Çorum'un Mecitözü ilçesinde toprağa verildi.

Askeri helikopterle Ankara'dan Mecitözü'ne getirilen şehit polis için hükümet konağı önünde tören düzenlendi.

Törene şehidin babası Abdullah Ünlü, kardeşleri ve akrabalarının yanı sıra İçişleri Bakanı Osman Güneş, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Çorum Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tabutun hükümet konağı önüne getirilişi sırasında fenalaşan Ünlü'nün yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit polis Ünlü'nün cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozören köyünde defnedildi.

İçişleri Bakanı Güneş, katıldığı cenaze törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Güvenlik birimleri her türlü konuda her türlü önlemi almış durumda. Hemen olayın akabinde karşı operasyonlar başlatıldı. Gereken neyse o hiç çekinmeden yapılacaktır. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
PKK