Silverline beş yılda 10 milyon mutfağa girecek

Ankastre mutfak ürünleri markası Silverline, Avrupa’da atağa geçti. Almanya ve Danimarka’da pazar payını artıran şirket, Fransa’yı da ihracat zincirine ekledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜLYA KESKİN

HERNING - İhracatta vites yükselten Silverline, ekonomik açıdan hızlı bir yükseliş izleyen ve lojistik açıdan avantajlı bölgeleri yakın markajına aldı. Türkiye’den dünyaya açılan bir dünya markası olmayı hedefleyen şirket, Avrupa’da özellikle Almanya ve Danimarka’da atağa geçti. Bu ülkelerde yakaladığı ivmeyi farklı pazarlara da taşımayı amaçlayan Silverline, bu kapsamda ihracat zincirlerine yenilerini eklemeye hazırlanıyor. 

Şirketin önümüzdeki sürece ilişkin hedefleri ile ilgili Danimarka’nın Herning şehrinde bulunan showroomda basın açıklaması düzenleyen Silverline Ankastre CEO’su Mustafa Laçin, ankastre sektörünün tüm dünyada hızlı bir yükselişe geçtiğini vurguladı. Bu yükseliş trendini yakından takip ederek, her pazar için farklı stratejiler geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Laçin, üretimlerini sürekli yenilediklerini, özellikle daha az enerji tüketen, çevreci, estetik ürünlere ağırlık verdiklerinin altını çizdi. İhracat alanındaki ataklarının 2000 yılında Bulgaristan ile başladığını anlatan Laçin, bugün 70 ülkeye ihracat yaptıklarını, 35 ülkede de “Silverline” markasıyla faaliyet gösterdiklerini ve bugün dünya üzerindeki 3 bin 100 noktada tüketicilerle buluştuklarını söyledi. Geçen yıl 1 milyon 150 adet ürüne imza attıklarını dile getiren Laçin, bu yıl da 1 milyonu geçeceklerini vurguladı. 

“Danimarka ve Almanya’daki başarımızı Fransa'ya yansıtacağız” 

Aspiratör ve davlumbaz üretiminde Avrupa’da ilk 5, dünyada ise ilk 10 üretici arasında yer aldıklarını söyleyen Laçin, “Silverline son beş yılda 5 milyon mutfağa girdi. Bu önemli bir değer olduğu kadar önemli bir sorumluluk da. Bu kapsamda 3-4 yıl içinde tüm dünyada 10 milyon mutfağa girmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Almanya, Fas ve Danimarka’da pazar paylarının yüzde 10-12 arasında olduğunu anlatan Laçin, “Bir kaç yıl içinde Fransa’yı da ihracat zincirlerimiz arasına ekleyeceğiz. Almanya ve Danimarka’da elde ettiğimiz başarıyı Fransa’da da yakalamak istiyoruz. Ayrıca ihracat yaptığımız ülke sayısını beş yıl içerisinde 100’e çıkarmayı hedefl iyoruz. Silverline olarak faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısını da 50’ye çıkaracağız” dedi. Geçen yıl 220 milyon TL’lik ciro elde ettiklerini söyleyen Laçin, bu yıl da ciro da yüzde 10 büyüme beklediklerini açıkladı. 

Mağaza sayısını 70’e çıkartacak 

Türkiye’de yüzde 13 pazar payı ile sektörde üçüncü sırada yer aldıklarını belirten Laçin, yurtiçindeki hedefleri hakkında da bilgi verdi. Laçin, “Türkiye’de her ilde olmayı planlıyoruz. Ciromuzun yüzde 65’ini perakende, yüzde 35’ini de projeden elde edilen satışlar oluşturuyor. Ayrıca önümüzdeki yıl mağaza sayımızı 30’dan 70’e çıkaracağız” diye konuştu. 

Silverline Danimarka Distribütörü Hakan Yılmaz ise bir Türk markası ile Danimarka’da ticaret yapmayı planladığını ve katıldığı bir fuarda Silverline markası ile tanıştığını söyledi. Yılmaz, “Buradaki faaliyetlerimize 2006 yılında bir konteynır ürün ile başladık. Bugün yılda 80 konteyneri aşıyoruz. Yüzde 12 pazar payına ulaşarak, sektörün en hızlı büyüyen markası olduk. Ülkede her şehirde bir satış noktasına ulaştık. 600 ticari müşteriye sahip olmamızın yanı sıra bölgenin en büyük teknoloji zincir mağazalarında cornerlarımız var. Geçen yıl, 7 milyon 200 bin TL'lik ciro elde ettik. Bu yıl da 11 milyon TL’lik ciro bekliyoruz. Danimarka ankastre pazarında dördüncü sıradan ikinci sıraya yükselmeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yılmaz, shoowroomlarının da 1953 yılında yapıldığını, kentin en eski binaları arasında olduğunu ve farklı mimarisı ile ülkenin sembolleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Bu yıl ihracatta 50 milyon doları aşacak

258-004.jpgTurquality Destek Programı’na katıldıklarını söyleyen Silverline Ankastre CEO’su Mustafa Laçin, verilen 5 yıllık destek süresi sonunda, 100 ülkeye ihracat yapmayı hedefl ediklerini açıkladı. Turquality desteği ile geçen yıldan bu yana yurtdışı pazarlarında 2 milyon TL’lik markalaşma yatırımı yaptıklarını söyleyen Laçin, yıl sonuna kadar bu rakamı 5 milyon TL’ye çıkarmayı planladıklarını belirtti. Geçen yıl 50 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını, bu yıl da ihracatta yüzde 5 büyüme öngördüklerini dile getiren Laçin, “İhracatta marka atağı yapacağımız öncelikli bölgeler arasında Batı ve K. Avrupa, K. Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler bulunuyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir