Sınıra yakın okullardaki öğrenciler başka okullara nakledilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Ceylanpınar'da sınır hattında bulunan iki okulun öğrencileri, başka bir okula nakledilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle sınır hattındaki okulların da isabet aldığını söyledi.  

Yeni eğitim ve öğretim yılının 16 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan İlci, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle bir dizi önlem aldıklarını ifade etti. 

Sınır hattındaki Mevlana Ortaokulu ve Ceylan İlkokulundaki öğrencilerin sınırdan uzaktaki İMKB İlkokuluna nakledeceğini aktaran İlci, "Öğrencilerimiz rahat olsunlar. Biz onların burnunun bile kanamasını istemiyoruz" dedi. 

Öğrenci ve öğretmenlere psikolojik destek 
Suriye'de yaşanan olayların öğrenciler ve öğretmenler üzerindeki olumsuz etkisini yok etmek için de çalışmalarının olduğunu aktaran İlci şunları kaydetti:

"Velilerimizin, öğrencilerimizin tedirginliği bizi gerçekten mutsuz ediyor. Biz, eğitim ve öğretim dönemi içerisinde aktif, heyecanla bekleyen öğrencilerin cıvıltılarının olduğu okulu istiyoruz ama maalesef savaş buna müsaade etmiyor. Savaşın o soğuk yüzünü yaşıyoruz şu anda. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bundan uzaklaştırmak adına psikolojik destek seminerleri düzenleyeceğiz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

 Sınır hattındaki dershaneler okulları kullanacak
İlci, sınır hattında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki binalarda gerekli önlemlerin alınması noktasında çalışma yürüttüklerini ifade etti. 

İlçede faaliyet gösteren ve sınır hattında bulunan dershanelere gidecek öğrencilerin buralarda da olumsuzluklarla karşılaşmamaları için de önlem aldıklarını aktaran İlci, şunları kaydetti:

"Dershane öğrencilerimizin de çatışma alanından uzak durması ve etkilenmemesi anlamında cumartesi ve pazar günleri okullarımızı onlara kullandırma çaba içerisindeyiz. Biz bir an önce çatışmanın bitmesini istiyoruz. Eğitim ve öğretim süreklilik gerektiren bir olay. Çatışmaların yoğun olduğu dönemde okullarımızı tatil etmek şeklinde de tedbirlerimiz var. Bu süre içerisinde etkilenecek öğrencilerimize de hafta sonları telafi eğitimleri düzenleyerek eğitimlerinin aksamaması tedbirlerini almış bulunuyoruz."