Sınırda TIR kuyruğu 20 kilometreye yaklaştı

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki tır kuyruğu 20 kilometreye yaklaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Bulgaristan'ın Lesova Sınır Kapısı'nda x-ray taramasına yönlendirilmeleri nedeniyle Hamzabeyli yerine Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden sürücüler, 20 kilometreye yaklaşan TIR kuyruğu oluşturdu. 

Alınan bilgiye göre, Lesova Sınır Kapısı'nda geçen hafta gerçekleştirilen "rüşvet operasyonu" sonrasında göreve yeni başlayan personelin TIR'ları x-ray taramasına sevk etmesi nedeniyle Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda bir haftadır yoğunluk yaşanıyor. 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimiyle, istisnai olarak belgelerdeki güzergaha bakılmaksızın diğer gümrük kapılarından da geçişe izin verilmesinin ardından pek çok TIR şoförü, Hamzabeyli'den Kapıkule'ye hareket etti. TIR'lar, bu kapıda da yoğunluğa neden oldu. 

Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda 8, Kapıkule'de 20 kilometreye yaklaşan TIR kuyrukları oluştu. TIR şoförleri, Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan'ın hizmeti yavaşlatacak şekilde çalışmasına anlam veremediklerini belirtti. 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Türkiye'deki işlemlerin çok kısa sürede tamamlandığını, beklemenin Bulgar gümrüğünden kaynaklandığını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir