Şirketler ofis malzemesi için ayda 762 lira harcıyor

Topbaş Ailesi ile Peker Ailesi'nin ortak olduğu Avansas.com'un Genel Müdürü Thews, operasyonel verimlilik ile KOBİ'lere 600 milyon lira tasarruf sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Topbaş Ailesi ve Peker Ailesi'nin ortaklığı olan ve e-ticaret üzerinden ofis malzemeleri satan Avansas.com'un araştırmasına göre, şirketler her türlü ofis malzemesi için ayda ortalama 762 liralık harcama yapıyor.

Kâğıt Ürünleri, mürekkep ve toner, temizlik, gıda, ofis makineleri, ofis ürünleri, aksesuarlar ve mobilyadan oluşan 8 ana ürün kategorisinde müşterilerine binlerce ürün sunan Avansas.com'um Genel Müdürü Rainer Thews, düzenlediği basın toplantısında, ayda bin yeni müşteri kazandıklarını, Marmara Bölgesi'nde güçlü dağıtım ağı, güvenli altyapı, garantili ürün seçenekleri ile orta vadeli hedeflerinin pazar payını yüzde 10 artırarak 400 milyon liranın üzerinde satış gerçekleştirmek olduğunu bildirdi. Uzun vadede pazar lideri olmayı hedeflediklerini kaydeden Thews, "Ofis malzemeleri alım ihtiyaçlarını e-ticarete taşıyarak farklı segmentlerde yer alan müşterilerimizin ihtiyaçlarına teknolojik alt yapımız ve yaygın lojistik ağımız ile hizmet veriyoruz. 2012 yılından bu yana 20 milyon lirayı yatırım yaptık. Avantajlı fiyat alternatiflerimiz ve binlerce çeşit ürün yelpazemiz, güçlü iş modelimizle operasyonel verimlilik getirerek KOBİ'lere 600 milyon lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 
KOBİ'lerde satın almaya
patronlar karar veriyor
Avansas.com'un 2012 sonunda yaptırdığı KOBİ'lerin ofis tüketim alışkanlıkları araştırmasına göre, KOBİ'ler  tarafından online satın alımlar en son satın alım yolu olarak görülüyor. Bu da KOBİ'lerin kendi  işlerine ayıracakları işgücü ve zamanlarını iyi kullanamadıklarını gösteriyor. Satın almada karar vericiler ise patronlar oluyor. Araştırmaya göre, şirketler her türlü ofis malzemesi için  ayda ortalama 762 liralık harcama yapıyor. Şirketlerin yüzde 86'sı bir kişiyi dışarı göndererek ihtiyaç duyulan malzemeyi aldırırken, alım için şirkete en yakın yer tercih ediliyor. Şirket için en çok kağıt, kalem, klasör, çay ve şeker alınıyor. Araştırmaya göre, şirketler e-ticaret üzerinden alım yapmayı istemesine karşın teslimatla ilgili yaşadıkları kötü tecrübelerden dolayı bunu tercih etmiyor. KOBİ'lerin, online alışveriş yapmamalarının nedenlerin başında ise güven duymamaları, yeterli çeşit bulamamaları, siparişlerin zamanında teslim edilmemesi ve yeterli kampanyaların olmaması geliyor.
Rainer Thews, araştırmayı değerlendirirken, Türkiye'nin "KOBİ cenneti" ve Türkiye ekonomisinin kalbini oluşturan bu şirketlerin kendi  işlerine yönelmeleri için zamanlarını ve öz kaynaklarını doğru kullanmaları gerektiğini belirterek, araştırmanın, bir takım nedenlerden dolayı KOBİ'lerin internet alışverişine yönelmediklerini ortaya koyduğunu söyledi. Thews, KOBİ'lerin verimliliklerini arttırmak için gerekli tüm altyapıyı kurduklarını ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.