Şırnak yine karıştı!

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde izinsiz gösteri düzenleyen ve yolda kimlik kontrolü yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Grubun taşlı ve molotofkokteylli saldırısı sırasında 4 polis ve 9 yaşındaki bir çocuk yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grubun taşlı ve molotofkokteylli saldırısı sırasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu 2 polis yaralandı.

İpekyolu üzerinde toplanan yüzü maskeli bir grup, barikat kurup trafiğe kapattıkları yolda kimlik kontrolü yapmak istedi. Bölgeye sevk edilen polisler, grubu dağılmaları için uyardı. Grup, polislerin uyarısına taş ve molotofkokteyliyle karşılık verdi.

Zırhlı polis aracı devrildi

Müdahale sırasında ön camına molotofkokteyli isabet eden zırhlı polis aracı, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol ortasındaki aydınlatma direğine çarparak devrildi. Yaralanan 2 polis memuru, 112 Acil Servis ekiplerince ambulansla Silopi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan grup, daha sonra dağıldı.

Cizre'de bir polis ve 9 yaşında bir çocuk yaralandı

Öte yandan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz yürüyüş düzenleyerek güvenlik güçlerine saldıran gruba müdahale edildi. Çıkan olayda bir polis ile bir çocuk yaralandı.

Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta bir araya gelen bir grup, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarını protesto bahanesiyle yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Dağılmayarak yürüyüşe devam etmek isteyen ve güvenlik güçlerine saldıran gruba, müdahale edildi.

Çıkan olayda 9 yaşındaki A.E. yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, tedavi altına alındı.

Daha sonra Nusaybin ve Yefes caddeleri ile Otogar mevkisinde toplanan yüzü maskeli gruplar ise yola barikat kurarak, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapmak istedi. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri, uyarılarına taş, havai fişek ve molotofkokteyliyle karşılık veren gruba, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu.

Olayda molotofkokteylinin polis zırhlı aracına isabet etmesi sonucu araçta bulunan polis, yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan polis, buradaki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan, müdahale sonrası kaçan bazı göstericiler, kent merkezindeki bazı banka ATM'lerine molotofkokteyli atarak, zarar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir