Şişecam işçilerinin grevi devam edecek

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Çetintaş, greve çıkarken istedikleri zammı işverenden alamadıklarını ve taleplerini kabul ettitrene kadar greve devam edeceklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Şişecam işçilerinin greve çıkmasına ilişkin, "Mevcut saat ücretimiz ortalama 9 lira 24 kuruştur. Greve çıkarken istediğimiz zam 1 lira 85 kuruştu ama işverenin de verdiği 0,93 kuruş. Konuşulacak bir konu olmadığı için masadan ayrıldık. İşveren, bizim 1 lira 85 kuruş talebimizi kabul edene kadar da grevimiz devam edecek" dedi.

Çetintaş, Şişecam Topluluğu ile Kristal-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından grev kararı aldıklarını söyledi.

Görüşmelerde ücret konusunda ortak bir noktaya varamadıklarını ve bu nedenle greve çıktıklarını belirten Çetintaş, kararın Şişe Cam'a bağlı 6 şirkette çalışan 5 bin 800 cam işçisini kapsadığını aktardı.  

Çetintaş, kendi talepleri ile işverenin talepleri doğrultusunda farklılıklar olduğunu vurgulayarak, "İşveren, bize toplamda yüzde 12 zam verdi. Bizim ücret politikamızda genel ücret ve asgari ücret şeklinde çalışanlarımız var. Onlara yönelik bir iyileştirme istedik. Bu konuda birlik sağlayamadık. Genel ücrette yüzde 14-15 istedik, onlar da yüzde 9,93 kuruş verdiler" ifadesini kullandı.  

"Grevimiz devam edecek"

Taleplerine karşılık işverenden bir görüşme talebi gelirse hazır olduklarını kaydeden Çetintaş, "Mevcut saat ücretimiz ortalama 9 lira 24 kuruştur. Greve çıkarken istediğimiz zam 1 lira 85 kuruştu ama işverenin de verdiği 0,93 kuruş. Konuşulacak bir konu olmadığı için masadan ayrıldık. İşveren, bizim 1 lira 85 kuruş talebimizi kabul edene kadar da grevimiz devam edecek. Grev ne kadar sürerse sürsün bu iş gene masada bitecek. Trakya ve Mersin'de 3'er fabrikamız var tamamı greve çıktı. Eskişehir'de greve çıkan 1 fabrikamız var. Bursa Yenişehir'de 2 fabrikamız var greve çıktı. Gebze'de de 1 fabrikamız var. Toplamda 10 fabrikada grevimiz 20 Haziran'dan itibaren devam ediyor. Ayrıca düşük ücretli işçiler için iyileştirmede de yüzde 3,1 talep ettik, işveren de 1,73 verdi" diye konuştu.  

Çetintaş, grev kararını bir ay önce aldıktan sonra işverenle görüşmelerin arabulucularla devam ettiğini, grevin sona ermesi ve bir orta yol bulunması için de çalışmların sürdüğünü sözlerine ekledi.