Şişecam kârını yüzde 45 artırdı

Şirketin ilk çeyrekte net karı 154 milyon TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişecam 2011 yılı ocak-mart döneminde 154 milyon TL net kar sağladı.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, Şişecam Topluluğu, 2011 yılı ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla toplam 1 milyar 92 milyon TL'lik konsolide satış geliri elde etti.

Şirketin üç aylık finansal sonuçlarına göre topluluğun net karı yüzde 45 oranında artışla 154 milyon TL'ye ulaştı. Şişecam Topluluğu, ocak–mart 2011 döneminde toplam cam üretiminde yüzde 31, soda üretiminde de yüzde 17 oranında artışla, yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında toplam 942 bin ton cam, 464 bin ton soda üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, 2011 yılına geçen yılın yarattığı itici gücün de etkisi ile iyi başladıklarını ve konsolide satışlarda yüzde 18, net karda yüzde 45 artış elde ettiklerini dile getirdi.

Kırman, "Cari yılın ilk üç ayında, bir önceki üç aylık dönemdeki satış hacmini koruduk. Mevsimsel nedenlere de bağlı olarak, yılın ilk üç aylık dönemleri, satışlarımızın genelde diğer dönemlere kıyasla daha düşük seyrettiği dönemlerdir, bu nedenle mart sonunda, 2010 yılı son üç ayı seviyesine yakın tutarda bir satış gerçekleştirilmiş olmasını önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kırman, Mart ayı sonu itibariyle 291 milyon TL konsolide FAVÖK hacmine ulaşıldığını bildiren Kırman, şunları ifade etti:

"FAVÖK ve brüt kar marjımız, temel olarak üretim hacmimizdeki yükselişe bağlı olarak 2010 yılı Mart ayındaki marjların sırasıyla 3,6 ve 4,6 puan üzerinde, aynı sırada yüzde 26,5 ve yüzde 33 gibi tatminkar seviyelerde oluştu. Üretim hacmindeki artış, marjlarımızdaki iyileşmede en önemli etken. Bu marj seviyeleri, uzun vadeli hedeflerimize ulaşmamıza hizmet edecek şekilde, hem yurt içi hem de yurt dışı rekabete karşı Topluluğumuzun kısa vadeli esnek ve hızlı taktik kararlar alma yeteneğine sahip olmasını sağlıyor, uzun vadeli rekabet gücümüzü pekiştiriyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir