Şişli'de bir apartıman yoksa eğer halin duman

Gezi Parkı direnişçilerinin Taksim'den sürülmesinden sonra bazı gruplar Şişli'ye çekildi. Polis, gün boyu onbinlerce göstericiyi ara sokaklara dek kovaladı. Biber gazından kaçan protestocular apartmanlara sığındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

a-002.jpgUğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

dunya.com - Kolluk kuvvetlerinin Gezi Parkı'nı dağıtıp, Taksim Meydanını boşaltmasının ardından göstericiler Şişli'de protestolara devam ediyor.
Biber gazına boğulan Şişli sokaklarında direnişçilerin yardımına apartman sakinleri yetişiyor. Polis göstericileri ara sokaklara dek takip ederken, kaçışan eylemciler apartmanlara sığınıyor.

Olayları pencerelerinden izleyen bazı Şişli sakinleri, kaçan göstericiler için otomatiklere tekrar tekrar basarak kapıları açıyor.

Polisle göstericiler kedi fare oyunu oynuyor

Öğle saatlerinde Taksim ve çevresinde sıcak saatler yaşanırken, Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen onbinlerce eylemciyi polis durdurdu. Harbiye'ye konuşlanan polis zaman zaman Şişli Cami çevresine kadar geldi. Halaskargazi Caddesi'nden Kurtuluş istikametine dağılan göstericiler, mahalle kahvehanelerinde, bakkal önlerinde soluklandı. Çevre halkının meraklı bakışları altında dinlenen protestocular, küçük topluluklar halinde tekrar ana caddeye çıktılar. Apartman kilitlerine sıkıştırılan kağıtlarla gerilla taktikleri geliştirmeye başlayan göstericiler İstanbul polisini zorlamaya başladı.

'Marjinal' bir gösterici saklandığı apartmanda polislerin geçmesini bekliyor.

dsc03771.jpg

Merdivenlere oturan göstericiler, TOMA'nın ve sokağa sıkılan biber gazının etkisinin geçmesini bekliyor.

14-005.jpg


Gösteriye alışveriş molası

Taksim Şişli arası 'ring' servis yapan jandarma TOMA'sı, dün gösterinin adeta yıldızı oldu. 20 günde bitkin düşen polis güçlerine taze kan olarak destek veren Jandarma TOMA'sı bir aşağı bir yukarı durmaksızın çalıştı, ortamı sulandırdı. Bitkin düşen polislerin aksine Jandarma TOMA'sı etkili bir performans sergiledi.

Sahaların yıldızı su takviyesi için sıra bekliyor...

dsc04024.jpg

TOMA suyuyla yıkanmak istemeyen göstericiler Şişli Migros'a sığındı. Dışarı çıkamayınca raflar arasında dolaşmaya başlayan protestocular alışveriş yapmaya başladı. En çok satılan ürünler, süt (anti-bibergazı), çikolata ve meşrubat oldu. Gün boyu 3-4 km'lik kulvarda yukarı aşağı koşturan göstericiler, fıstıklı çikolata ile kaybettileri kaloriyi geri almaya çalıştılar.

dsc03953.jpg

Sosyete pazarı karıştı

Bir grup gösterici 19 Mayıs Caddesi'ndeki sosyete pazarı önünde soluklandılar. Tarzlarıyla sosyete pazarına fark getiren göstericiler, bir yandan fotoğraf çektirirken diğer yandan da caddedeki sulama çalışmasını göründüğü kadarıyla takip ettiler.
 

dsc03960.jpg

Polisin yaşlı teyze ile imtihanı

Kovalamaca sürerken, göstericiler ile polis arasında kalan bir yaşlı bir kadın, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Kurtuluş'a gittiğini söyleyen yaşlı kadın, bir anda gösterici kalabalığının arasında kaldı. Bir kaç gösterici kadını alandan uzaklaşması yönünde uyardı. Ekiplerinin yaklaşması üzerine göstericiler dağılınca köşeyi dönen polis ekipleri bir anda yaşlı kadın ile karşı karşıya kaldılar. Manzara karşısında duraklayan polis timi, yaşlı kadının geçmesine izni verdikten sonra kovalamacaya devam etti...

Şişli'de polis olmak zor, gösterici olmak zor. İkisinin arasında bir teyze olmak daha da zor.

1-329.jpg

 

Şişli'de müdahale gün boyu devam etti
[PAGE]

Şişli'de müdahale gün boyu devam etti
 

Polis amirlerinden aldığımız bilgiye göre göstericiler yapılan müdahale oldukça başarılı bir biçimde yürütülüyor. Harbiye'de az sayıda polis olmasına rağmen, göstericileri ara sokaklara kadar takip eden birlikler, protestocuları küçük topluluklara ayırarak kitlesel hareketin önüne geçiyorlar.

 

3-271.jpg

 



Zaman zaman Halaskargazi'de tekrar bir araya gelen gruplara TOMA'lar müdahale ediyor. Polis güçleri barikatları sık sık dağıtmasına rağmen, binlerce eylemci tekrar tekrar barikat kuruyor.

4-205.jpg

Atatürk'ün evi önünde barikat

Taksim'e çıkan tüm yollarda gösteriler devam ederken, Şişli ve Kurtuluş bölgesinde büyük gruplar Taksim yolunu zorluyorlar.

Gün boyu göstericileri TOMA'lardan sıktığı renkli ve biber gazlı su ile dağıtan polis ise havanın kararması ile Harbiye'ye çekildi. Müdahalenin devam ettiği bölgeye oranla, polis sayısının az olması da bu çekilmede etkili oldu.

2-316.jpg

Kalabalık akşam 10:00 sularında Atatürk'ün Şişli'deki müzeye dönüştürülen evi önüne kurdukları barikatla polis araçlarını durdurmaya çalışıyordu. Muhabirimiz bu sıralarda bölgeden ayrılırken olaylar devam ediyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir