Sivas'ta midibüs devrildi:25 yaralı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİVAS - Sivas'ta, midibüsün devrilmesi sonucu 1'i ağır 25 kişi yaralandı.
 
İl merkezinden Yıldızeli ilçesine yolcu taşıyan, Nizamettin Topbaş yönetimindeki 58 YA 979 plakalı midibüs, Sivas-Ankara karayolunun Sıcak Çermik Kavşağı yakınlarında devrildi.
Kazada, sürücü ve 24 yolcu yaralandı. Sürücü Topbaş, Kürşat Çöpür (14), Enil Ayerdem Kumru, İlknur Karabulut, Merve Nur Karataş, Muhammet Akif Çiftçi (17) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Filiz Kurt (32), Abdurrahman Güler (26), Songül Yıldırım (33), Deniz Yılmaz (14), Ahmet Refik Keçeçi (14), Sena Burçin Aylı (14), Ebrar Merve Yıldırım (15), Melih Can Önder (15) Sivas Devlet Hastanesi'nde, Ahmet Yılmaz (15) Sivas Numune Hastanesi'nde, İsmail İlter (35), Ayşe Suveren (26), Fatma Elbay (15), Burcu Bilen (14), Seren Özkan (14), Yasemin Çelik (14), Mustafa İbiş (15), Mikail Bozbey (20) Gazali Bayhan (15) ve Ekrem Bulut (15) Yıldızeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Yaralılardan laborant olduğunu bildirilen Enil Ayerdem Kumru'nun durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yan yatan midibüsü düzeltip, altında kalan olup olmadığını kontrol etti. Midibüsün altında kimsenin kalmadığı anlaşıldı.
Olay yerine gelerek kazayla ilgili olarak bilgi alan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, gazetecilere yaptığı açıklamada "Sabah saat 08.15 civarında Sivas'tan Yıldızeli'ne giden belediye otobüsü buzlanmanın etkisiyle yoldan çıkmış. Kazada yaralanan ve büyük çoğunluğu Yıldızeli Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan öğrencilerimiz ile diğer yaralılarımız hastanelere ulaştırıldı. Üzücü bir kaza" dedi.
 
Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ve Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan da kaza yerinde incelemelerde bulundu.