Siyasilerin 21 Aralık yorumları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "kıyamet senaryoları"na ilişkin bir soruya, "İnsanların kıyamete kendilerini hazırlamaları, tarihinden daha önemlidir" dedi.
 
TBMM Başkanı Çiçek, Meclis'te gazetecilerin konuya ilişkin sorularıyla karşılaştı. "Maya takvimine göre kıyamet bu gece kopar mı?" sorusu üzerine Çiçek, esprili bir şekilde, "İnsan yattığında kıyamet kopmuş olur" dedi.
 
Herkesin kıyametinin kendine göre olduğunu ifade eden Çiçek, "Kıyametin ne zaman kopacağı önemli değildir. İnsanların kıyamete kendilerini hazırlaması, tarihinden daha önemlidir" diye konuştu.
 
Gazetecinin, "Ankara için kıyamet ikindi vakti öngörülmüş" sözlerine Çiçek, "Kıyamete nasıl gideceğiniz önemli. Ne zaman kopacağı önemli değil" karşılığını verdi.
 
"Sapkınlıklarla toplumu yönlendirme gereksiz"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Şirince'nin seçim bölgesi olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim inanç değerlerimize aykırı. Başka inançların tartışmalarıyla bu toplumu yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu bir sapkınlıktır. Dolayısıyla kendi inanç değerlerimize, kültür değerlerimize göre topluma mesaj vermek gerekirken, Maya inanışına göre topluma değerlendirme sunmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
 
Bir inanan olarak, biz kıyamete inanıyoruz ama gelin hep beraber kendi inanç değerlerimizi topluma mesaj olarak iletelim. Toplumun giderek kendi inanç değerlerinden, kültür temellerinden uzaklaştırılmış olmasını da üzüntüyle karşılıyorum. Bu sapkınlıklarla toplumu yönlendirme gereksiz."
 
Asıl kıyamet bundan sonra kopacak
 
[PAGE]
 
Asıl kıyamet bundan sonra kopacak
 
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "21 Aralık tabii ki Maya Takvimi'ne göre kıyamet gününün son günü olmasına karşın gördük ki biraz önce kıyamet kopmadı" derken, "Ama asıl bu sene BM tarafından Dünya Kooperatifçilik Günü olarak ilan edilmişti. Bir yıl böylece geçti. Ülkemizde yeterince kooperatifçilikle ilgili konular işlenmedi" dedi. 
 
Saman ithalinin bir sembol olduğuna işaret eden Demir, "Kapitalist kalkınma tipi ve hızlı ekolojik dengelerin alt üst etmiş sorumsuzca yapılan üretim ve tüketim ilişkileriyle dünya bir uçuruma sürüklenmektedir. Asıl bundan sonra kıyamet kopacaktır. Bugün gerçekten dünyada bir kıyamet kopmadı ama gelecekte dünyanın kıyameti asıl burada kapitalist sistemin emperyalist sistemin tüketici toplumlarının yaratmış olduğu kıyametle kopacaktır" diye konuştu.