Societe Generale tasarruf planını hızlandıracak

Fransız bankası Societe Generale, varlıkların satışını ve maliyet kesintisini içeren strateji planını hızlandırma kararı aldıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransız bankası Societe Generale, 2015 yılına kadar uygulamayı hedeflediği işten çıkarmaları da içeren tasarruf planını hızlandırmayı planlıyor.

Yunanistan bankalarının durumundan olumsuz yönde etkileneceği söylentileriyle Temmuz ayından bu yana hisseleri yüzde 58'e varan oranda değer kaybeden Societe Generale'den yapılan açıklamada, varlıkların satışını ve maliyet kesintisini içeren strateji planını hızlandırma kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada, İtalya ve Yunanistan gibi borçlu ülkelerdeki risklerin, 9 Eylül itibariyle 4,3 milyar avroyu bulduğu ve yönetilebilir olduğu ifade edildi. Banka ayrıca, BASEL 3 sermaye yeterlilik oranını 2013 yılı sonuna kadar karşılayacak güçte olduklarını vurguladı.

Bu sabah Paris Borsasında, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Fransız bankalarının kredi notunu düşürebileceğine yönelik söylentilerle Societe Generale, BNP Paribas ve Credit Agricole hisseleri yüzde 10'a varan oranda değer kaybetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir