Söke Tariş sezonun ilk pamuğunu aldı

Söke TARİŞ 131 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi sezonun ilk pamuğunu 10 TL'den aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Aydın'ın Söke ilçesinde pamuk hasat sezonu başlarken, Söke TARİŞ 131 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, sezonun ilk pamuk alımını yaptı.

Sezonun ilk pamuk alımı için gerçekleştirilen törene, Söke TARİŞ 131 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbaş, Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ve Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek katıldı.

Söke TARİŞ 131 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbaş, törende yaptığı konuşmada, geçen sezon ülke genelinde olduğu gibi Söke Ovası'nda da üretim alanlarında daralma yaşandığını hatırlatarak, geçen sezon yaklaşık 10 milyon kilogram pamuk aldıklarını söyledi.

Bu yıl pamuk ekim alanlarının büyümesiyle 40 milyon kilogram pamuk alımını hedeflediklerini ifade eden Özbaş, "Pamuk piyasasındaki kıpırdanmadan bu sezon için umutluyuz. TARİŞ olarak biz de tüm birimlerimizle pamuk alımlarına hazırız. Ortaklarımızın arzu ettiği bir pamuk kooperatifi olarak, üreticilerimize hizmet vereceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek de, pamuk fiyatlarındaki yükselişin Söke Ovasında üretimini de artırdığını ifade ederek, "Pamuk fiyatlarındaki artış ve devletin desteği ile bu sezon iyi bir hasat dönemi geçirmeyi bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, TARİŞ'e ilk pamuk teslimi, Söke'nin Yuvacaköy üreticilerinden Mustafa Çetin tarafından yapıldı. Toplam 250 kilogram pamuk, sembolik olarak kilosu 10 TL'den teslim edildi.

Üretici Mustafa Çetin'e TARİŞ ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir