Son 'Gazi'miz defnedildi

Birgöl'ün cenazesi, Karacaahmet Mezarlığında ilk eşi Pakize Birgöl'ün yanında toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstiklal Savaşı'nın son gazisi emekli Piyade Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün cenazesi, toprağa verildiBirgöl'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında, ilk eşi Pakize Birgöl'ün kabrinin bulunduğu yere getirilerek, dualar eşliğinde defnedildi. Bu sırada ''Saygı atışı''nda bulunuldu. Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların ardından Birgöl'ün mezarının üstü çelenklerle süslendi. Mustafa Şekip Birgöl'ün tabutuna sarılan Türk bayrağını, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bülent Dağsalı öperek, Birgöl'ün ikinci eşi Ayşe Birgöl'e teslim etti. Ayşe Birgöl de bayrağı öperek teslim aldı. Bayrak tesliminin ardından mezarlık çıkışında Ayşe Birgöl, kızı İpek ve damadı Bekir Artunç, taziyeleri kabul etti.Bu arada İpek Artunç, gazetecilerin soruları üzerine düzenlenen cenaze törenlerinden dolayı başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ederek, çok üzgün, ama aynı zamanda onurlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Tören düzenlendi

Birgöl için öğlen saatlerinde , 1. Ordu Komutanlığının Selimiye Kışlası'nda tören düzenlendi.

Tören, Emekli Piyade Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün Türk bayrağına sarılı naaşının, katafalka konulmasıyla başladı.

Törene, son gazinin kızı İpek ve eşi Mehmet Artunç, Cumhurbaşkanı Vekili Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bazı eski Genelkurmay Başkanları, askeri ve sivil erkan, gaziler ile öğrenciler katıldı.

Emekli Piyade Albay Birgöl'ün naaşının konulduğu katafalkın çevresine, Genelkurmay Başkanlığının Kurtuluş Takımı Askerleri yerleştirildi.

Naaşın arkasında, ''Son Gazi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl 1903-2008'' yazısı ile etrafı kırmızı beyaz çiçeklerle bezeli gazinin üniformalı gençlik fotoğrafı yer aldı. Katafalkın önüne ise gazinin İstiklal Madalyası konuldu.