Son bir ayda 3 binden fazla kaçak yakalandı

Muğla, son bir ayda kentteki 95 olayda, 3 bin 189 yabancı uyruklu kişi yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla Valiliği, son bir ayda kentteki 95 olayda, 3 bin 189 yabancı uyruklu kişinin yakalandığını bildirdi.

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yasa dışı göç olaylarında son dönemde hareketlilik görüldüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Muğla'da Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son bir ayda ilimizde 95 olayda 3 bin 189 yabancı uyruklu şahıs yakalanmış, bu olaylarda 56 organizatör yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve bu şahıslardan 35'i tutuklanmıştır. Kolluk kuvvetlerimizce koordineli şekilde özellikle yasa dışı göçü önlemeye ve umut tacirlerinin yakalanmasına yönelik tedbirlerimiz artırılarak devam ettirilmektedir. Özellikle Bodrum açıklarındaki İstanköy (Kos) ve Marmaris açıklarındaki Sömbeki (Simi) adalarına denizden ulaşımın 10-15 dakikada sağlanması, genelde ilimizi, özelde ise Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerimizi cazip hale getirmektedir."

Yasadışı göçün önlemesine yönelik faaliyetlerin çok yönlü olarak kararlılıkla süreceği vurgulanan açıklamada, güvenlik birimlerinin çalışmaları ve alınan tedbirler göz ardı edilerek yapılan eksik ve yanıltıcı haberlerin, kamuoyunda bilgi kirliliğine neden olduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir