”Son dakika habere değil, diyaloğa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Palandöken, son günlerdeki gelişmelerin gerilimi artırdığını ve ekonomide dengelerin alt üst olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son günlerdeki gelişmelerin gerilimi artırdığını ve ekonomide dengelerin alt üst olduğunu belirterek, "Ülkenin son dakika haberlerine değil, diyaloğa ihtiyacı var" dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ve ekonominin başının "son dakika" haberleriyle döndüğünü ifade etti.

İstikrar ve konsensüse ihtiyaç olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Siyasiler gerginliği artırmak yerine, tansiyonu düşürücü ve birleştirici açıklamalar yapmalıdır. Çünkü, siyasi istikrarın olmadığı koşullarda ekonomik istikrar da olmaz. Ülkenin son dakika haberlerine değil, diyaloğa ihtiyacı var. İstikrarsızlığın ve belirsizliğin bir göstergesi olan son dakika haberlerini artık televizyonlarda görmek ve duymak istemiyoruz. Bu konuda en büyük görev siyasetçilere düşmektedir. Siyasilerimiz toplumda gerilimi artırıcı her türlü söz ve eylemden kaçınmalıdırlar. Siyasi ve toplumsal ilişkilerde gerginliği artırıcı değil, hafifletici söz ve çabaların ön plana çıkarılması gerekmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir