SON DEPREMLER: İzmir'de deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den ilk mesaj

Son dakika: Ege Denizi’nde 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’a göre; deprem İzmir Seferihisar’a yaklaşık 28 kilometre mesafede yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son dakika haberi... Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ege Denizi'nde 11.02'de gerçekleşen deprem, İzmir'in Seferihisar ilçesine 27,9 kilometre mesafede yaşandı.

AFAD depremin yüzeye oldukça yakın bir noktada, 6,97 kilometrede gerçekleştiğini duyurdu.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin yaptığı paylaşımında, İzmir depremini hatırlattı.

Prof. Dr. Görür'ün paylaşımı şöyle:

* Kuşadası Körfezi'nde 4,4 deprem oldu. Deprem Sisam Adası'nın hemen kuzeyinde ve Sisam Fay Zonu üzerinde. 30 Ekim2020 tarihinde de burada 6,6 deprem olmuştu (İzmir Depremi).

Naci Görür’ün bahsettiği 20 Ekim İzmir depreminde Türkiye’de 117 kişi hayatını kaybetmişti. Bayraklı ve Bornova’da pek çok bina yıkılmıştı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Sisam depreminin artçısı

Bilim Akademisi Üyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Ege açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin, 2020 yılında İzmir'de yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu söyledi.

Depremin başka bir depremi tetikleme ihtimalinin olmadığını kaydeden Tüysüz, "Bu deprem 2020'de yaşadığımız Sisam depreminin artçısı. Aynı fay üzerinde meydana gelen bir deprem. Bu fayda en büyük deprem 2020'de İzmir depreminde oldu. Ancak çevrede bir sürü fay var. Başka faylarda başka nedenlerle depremler olabilir. Bu fayda, 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok" diye konuştu.

Tokat'ta dün yaşanan depremler nedeniyle Türkiye'nin gündemi bir anda depremlere çevrildi.

Tokat dün önce 5,6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı, ardından 4,4 ve 4,1 büyüklüğünde çok sayıda artçı meydana geldi.