Son maç sendromu Sivas'a yaradı

Sivasspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları dudak uçuklatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS  - Spor Toto Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği Sivasspor-Fenerbahçe maçı bilet fiyatları belli oldu. Sivasspor yönetimi sezon boyunca genelde 5, 10, 15 liradan satışa sunduğu biletleri, şampiyonluk düğümünü çözecek Fenerbahçe maçı için 50, 250, 400 lira olarak belirledi.

Ligde kalmayı bitime 2 hafta kala garantileyen Sivasspor ile şampiyonluk için Trabzonspor ile birlikte kıyasıya bir mücadele veren lider Fenerbahçe arasında 22 Mayıs Pazar günü Sivas 4 Eylül Stadında saat 20.00'de oynanacak maçın bilet fiyatları belirlendi.

Sivasspor yönetimi, şampiyonluk yarışını yine son haftaya bırakan Fenerbahçe maçınının bilet fiyatlarını önceki maçlardan farklı tuttu. Ligde bu sezon genellikle kale arkası tribünü için 5, maraton tribünü için 10, VİP tribünü için 15 lira fiyat biçen Sivasspor yönetimi, şampiyonluk düğümünü çözecek bu maçta ise kale arkası tribünü biletlerini 50, maraton tribünü biletlerini 250 ve VİP tribünü biletlerini 400 liradan satmayı kararlaştırdı.

Bu sezonki en yüksek fiyattan bilet satışını ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçında gerçekleştiren Sivasspor yönetimi, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında diğer takımlarla oynanan bilet fiyatlarını uygulamıştı.

Sezonun ilk haftasında Sivasspor'un 2-1 kazandığı Galatasaray maçında VİP tribünü biletlerini 30, maraton tribünü biletlerini 25, kale arkası tribünü ve misafir takım tribünü biletlerini 10 liradan satışa sunan Sivasspor yönetimi, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında ise VİP tribünü biletlerini 15, maraton tribünü biletlerini 10, kale arkası ve misafir takım tribünü biletleri ise 5 liradan satışa sunmuştu.

Biletlerin yarın Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor Gişesi'nde satışa sunulacağı açıklandı.

Sivas'taki otellerde Fener dopingi

Öte Ligin son haftasında Sivas'ta oynanacak ve şampiyonluk düğümünü çözecek Sivasspor-Fenerbahçe maçı dolayısıyla kentteki otellerde, 21 Mayıs Cumartesi gecesine yer bulabilmek neredeyse mümkün değil.

Fenerbahçe futbol takımı ile kulübün yöneticileri, hakemler, gözlemciler, gazeteciler ve taraftarları konuk edecek Sivas'ta, otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Şampiyonun belirleneceği maçta görev alacak hakemler, gözlemciler, medya mensupları başta olmak üzere çok sayıda kişinin şimdiden otellere rezervasyon yaptırarak yerini ayırttığı ifade edildi.

Sivas'ın en büyük oteli konumundaki, 114 odalı Büyük Otel başta olmak üzere birçok otelde yer bulabilmek mümkün değil. Fenerbahçe takımının konaklayacağı Büyük Otel'de 90 civarındaki odanın sarı-lacivertli ekibin futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticilerine ayrıldığı belirtildi.

Maç nedeniyle kentteki diğer otellerde de rezervasyonlar büyük oranda dolmuş durumda. Bazı otellerin çarşamba gününe kadar geçici rezervasyon aldığı, o günden itibaren rezervasyonları netleştireceği kaydedildi. Maçın oynanacağı 22 Mayıs Pazar günü gecesi için otellerdeki doluluk oranının, bir önceki güne oranla daha düşük olduğu ifade edildi.

Kentteki otellerde 1 kişilik oda fiyatı ise özelliklerine göre 70 ile 200 lira arasında değişiyor.

Uçak ve otobüs seferlerinde de dolululuk oranının artması bekleniyor. Fenerbahçeli taraftarlar ve yöneticiler için ek uçak seferlerinin de konulabileceği ifade ediliyor. Maç nedeniyle kente gelecek konuklar, şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir