Son savaş suçlusu da ortaya çıktı

Sırp Cumhurbaşkanı Tadiç, "Haciç yakanlandı, kanuni ve manevi sorumluluğumuz yerine getirildi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELGRAD – Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Lahey'deki mahkeme tarafından aranan Goran Haciç'in yakalandığını belirterek, ''Haciç yakalandı, kanuni ve manevi sorumluluğumuz yerine getirildi'' dedi.

Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç, düzenlediği basın toplantısında, 7 yıldır aranan Goran Haciç'in Sırbistan İstihbarat Servisi (BİA) ekiplerince Voyvodina bölgesindeki Fruşka Gora ormanlık bölgesinde sabah saat 8.30 (TSİ 9.30) sıralarında yakalandığını söyledi.

Goran Haciç'in yakalanmasıyla birlikte Sırbistan'ın Lahey'deki mahkemeyle işbirliğine son noktayı koyduğunu ifade ederek, ''Haciç yakalandı ve kanuni yükümlülüğümüzün yanı sıra manevi sorumluluğumuz da yerine getirildi'' dedi.

Tadiç, Haciç'in tutuklandığı yerin yakınlarında bir manastır ve Sırp ordusunun tesislerinin bulunduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Ratko Maldiç'in 26 Mayıs'ta yakalandıktan sonra medyada ''Sırbistanlı yetkililerin Mladiç ve Haciç'in nerede saklandığını bildiğine'' yönelik iddiaların hatırlatıldığı Tadiç, ''Sırbistan, Goran Haciç'in nerede saklandığını bilmiyordu'' dedi.

Sırbistan İstihbarat Servisi (BİA) ve Ulusal Güvenlik Kurumu'nu, savaş suçlusu Goran Haciç'in yakalanmasında gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eden Tadiç, bu konuda başarıya ulaşmak için son 3 yıldır yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Ratko Maldiç ve Goran Haciç'in taktik ve savaş anlamında tecrübeli şahıslar olduğunu hatırlatan Boris Tadiç, ''Onları yakalamak kolay değildi. Biz bütün çalışmalarımızı kanunlara uygun yürüttük ve bu işlerin yapılmasında emeği geçenlerle gurur duyuyorum'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir