Soner Yalçın tutuklandı

Soner Yalçın ve beraberindekiler tutuklandı. Kılıçdaroğlu tutuklamalar karşısında "Şaşırmayın burası Türkiye" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/ ANKARA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Soner Yalçın'ın tutuklanması ile ilgili olarak"Sayın Soner Yalçın'ın tutuklanmasına niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar, şaşırmayın, burası Türkiye. Davanın savcısı belli, yargıçları belli, hangi mahkemeye çıkarılacağı belli" dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu'nun sorguları tamamlandı. Mahkeme, bu 3 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Bu kişilerle birlikte adliyeye sevk edilen editör Ayhan Bozkurt, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Şaşırmayın burası Türkiye

Kılıçdaroğlu, Düzce'ye hareketinden önce, Genel Merkez önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteci Soner Yalçın'ın tutuklanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Soner Yalçın'ın tutuklanmasına niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar, şaşırmayın, burası Türkiye. Davanın savcısı belli, yargıçları belli, hangi mahkemeye çıkarılacağı belli. Bunu sağduyusu olan her yurttaş gayet iyi biliyor" cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir