Sony'den siber özür

Sony CEO'su Stringer, siber saldırılar sonrası kisişel verileri çalınan PlayStation Network kullanıcılarından özür diledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japon elektronik devi Sony Üst Yöneticisi (CEO) Howard Stringer, Playstation Network ve diğer bilgisayar oyunları hizmetleri veren şebekesine yönelik siber saldırılar nedeniyle kullanıcılarından özür diledi.

Sony'nin ABD PlayStation günlüğünde yaptığı açıklamada Stringer, şu değerlendirmede bulundu:

''Şirket olarak biz ve ben, bu saldırının yarattığı kaygı ve rahatsızlık nedeniyle özür diliyoruz. Bazılarının müşterilerimizi yaptığımızdan daha önce bilgilendirmemiz gerektiğine inandığını biliyorum.

Keşke ihtiyacımız olan yanıtları hemen alabilsek, ancak adli inceleme karmaşık, vakit alan bir süreç. Bilgisayar korsanları izlerini gizlemek için en iyisini yaptılar ve bizim uzmanlarımızın bu izleri bulması zaman aldı ve ne tür şahsi bilgilerin alınıp alınmadığını belirlemeye başladılar.''

1 milyon dolarlık sigorta poliçesi devrede

Sony'nin Playstation Network ve diğer bilgisayar oyunları hizmetleri veren şebekesi hizmetlerini gelecek günlerde kullanıma açacağını belirten, ancak bir tarih vermeyen Stringer, şirketin, ABD PlayStation Network ve Qriocity kullanıcıları için 1 milyon dolar tutarında veri hırsızlığı sigorta poliçesini devreye soktuğunu kaydetti.

Siber saldırıda bilgisayar oyunları kullanıcısı 24,6 milyon müşterisinin isimleri, adresleri, e-mail adresleri, doğum tarihleri, telefon numaraları ve diğer bilgilerin çalınmış olunabileceğini açıklayan Sony, Avusturya, İspanya, Hollanda ve Almanya'dan 10 bin 700, ABD'den ise 12 bin 700 müşterisinin kredi kartı ya da bankamatik kartı bilgilerinin çalındığını bildirdi.

Sony, çalınan kredi kartı numaraları ve son kullanma tarihleriyle ilgili bilgilerin, güvenli biçimde şifrelenmiş 2007 yılına ait bir veri bankasından alındığını belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir