Sörfçü Enes Yılmazer, Gençler Slalom'da Dünya Şampiyonu oldu

Sporcu, aynı klasmanda 2'inci kez şampiyon oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Arkas Spor'un sörfçüsü Enes Yılmazer, International Funboard Class Association (IFCA) Gençler Slalom Dünya Şampiyonası'nda 2'inci kez şampiyon oldu.

Arkas Spor'dan yapılan yazılı açıklamada, 12-18 Temmuz tarihleri arasında Bonaire adasında gerçekleşen IFCA Gençler Slalom Dünya Şampiyonası'nda yarışan Arkas Spor'un 18 yaşındaki genç sörfçüsü Enes Yılmazer'in yarışı birincilikle tamamladığı bildirildi.

Geçen yıl da aynı yarışı Dünya Şampiyonu tamamlayan sporcunun, gençler kategorisinde üst üste 2 yıl Dünya Şampiyonu olan ilk Türk sörfçü olduğuna işaret edilen açıklamada, Yılmazer'in yarışla ilgili şu görüşlerine yer verildi:

"İyi start alarak ve rakiplerimi yarış içerisinde kollayarak ilk gün yapılan iki yarışı da birinci tamamladım. 2. gün hava şartları daha zorluydu ve rüzgar sert esiyordu. Ancak sert hava şartlarına PWA (The Professional Windsurfers Association) yarışlarından alışık olduğum için zorlanmadan 2. günü de birincilikle tamamladım. 3. güne avantajlı skorum nedeniyle rahat başladım ve istikrarımı koruyarak 3. günü de birinci olarak tamamladım. 3. günün sonunda dünya şampiyonluğunu garantilediğim yarışta PWA yarışlarından edindiğim tecrübe önemli bir etkendi, yarışı ben domine ediyordum. Yaşım gereği bu yıl son kez yarıştığım gençler şampiyonasında Dünya Şampiyonu olma hedefime ulaştım. Önümüzdeki yıldan itibaren büyükler kategorisinde yarışacağım. Orada da ilk 3 sene içerisinde şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum."

Ödül töreninin hemen ardından Kanarya Adaları'nda yapılacak olan PWA (The Professional Windsurfers Association) yarışı için yola çıkan Yılmazer'in yoğun antrenman, yarış ve seyahat temposuna Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.