Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, sosyal medyaya yaş sınırlaması getirilmesi için çalışmaların başladığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CANAN SAKARYA 

ANKARA - Çocukların Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını kullanımına yaş sınırlaması getirilmesi için çalışma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun katılımıyla çocuklarda sosyal medya kullanımının kontrol altına alınmasına dönük çalışma yapıldığını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yaş sınırlaması getirileceğini bildirdi. 

“16 yaş mı olsun 12 yaş mı olsun belirlemeye çalışıyoruz” diyen Ramazanoğlu, aileleri de uyardı. 

'Ailelere büyük görev düşüyor'

Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbet eden Ramazanoğlu şunları söyledi: 

“Ailelerin çocuklarının çantalarını kontrol ettiği kadar cep telefonlarına, bilgisayarlarına da girip bakması lazım. Bir doktor olarak söylüyorum çocuklar sokakta oynamaz, hoplayıp, zıplamaz, ağaçlara tırmanmazsa kas gelişimleri bile sağlanamıyor. Çocukları haftada bir kere jimnastiğe götürmekle olmuyor. Ben çocuklarıma 12 yaşına kadar cep telefon vermedim. Ailelere büyük görev düşüyor.”