Soyağacı sorgulama hizmeti e-devlet'i kilitledi

E-devlet uygulamasında bugün başlayan soyağacı sorgulama hizmetine yoğun ilgi e-devlet sitesinin kilitlenmesine yol açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

E-Devlet’te (turkiye.gov.tr) yeni başlayan "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" (soyağacı sorgulama) hizmetine yoğun ilgi nedeniyle sistem kilitlendi. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığa altında "Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama" bölümü bugün kullanıma açıldı.

Vatandaşlar kullanıcı adı ve şifreleriyle e-devlet'e giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" hizmetini kullanabiliyor.

Soyağacı sorgulama hizmetinin yürürlüğe girdiğinin özellikle sosyal medyada duyurulması üzerine e-devlet sitesi kilitlendi.

Çok sayıda vatandaş, alt üst soy bilgisini öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresine girmeye çalışıyor.

1 saatte 33 bin belge üretildi

E-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların "alt soy üst soy raporunun" Nüfus Müdürlükleri'ne gitmeden e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir