Soylu: El Bab'da yaptığımızı, Kandil'e girerek yapmalıyız

İçişleri Bakanı Soylu "El Bab’da yaptığımızı, Cerablus’ta yaptığımızı Kandil’e girerek, oturarak yapmalıyız. Türkiye’nin önündeki en önemli seçeneklerden biri budur. Çünkü orası ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir bizim için" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Göç Politikaları Kurulu Toplantısı'nın üçüncüsü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin müttefiklerinin Ortadoğu’da kokteyl örgütler oluşturduklarını belirten Soylu, PKK/PYD ile DEAŞ arasındaki iş birliğini son olarak Rakka’da gördüklerini söyledi.

Soylu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sen, binlerce kilometre öteden geleceksin, bu etrafımızdaki coğrafyada düzen kurmaya çalışacaksın ama bizim hem kendi ülkemizin iç istikrarını bozmaya yeltenen ve yıllarca ülkemizin huzurunu ve kardeşliğini bozmaya yeltenen, ülkemizin ekonomisini etkilemeye çalışan Kandil’e müdahale etmemize burun kıvıracaksın.

Eğer Diyarbakır’ın daha fazla gelişmesini istiyorsak, eğer Şırnak’ta yaşayan insanlarımızın daha fazla istihdam edilmesini istiyorsak, eğer oradaki çocuklarımızın daha huzurlu bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini istiyorsak, eğer Hakkari’deki insanlarımızın ifade özgürlüklerinin en üst seviyede olmasını temin etmek istiyorsak, daha kaliteli ve standardı yüksek yollardan, hastanelerden ve bütün hizmetlerden istifade etmelerini istiyorsak, eğer özel sektörün oralarda çok daha iyi bir noktaya taşınmasını istiyorsak, oralarda iş gücümüzün üretimle buluşmasını istiyorsak, Kato’dan Dağlıca’ya, Ağrı’ya kadar bütün yaylalarımızın hayvancılıkla buluşmasını istiyorsak, El Bab’da yaptığımızı, Cerablus’ta yaptığımızı Kandil’e girerek, oturarak yapmalıyız. Türkiye’nin önündeki en önemli seçeneklerden bir tanesi budur. Çok net ve açıktır çünkü orası ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir bizim için. El Bab’da ne yaptıysak, Cerablus’ta ne yaptıysak, Azez’de ne yaptıysak, yani tehdidi dışarıda sadece kendi sınırlarımızı koruyarak değil, tehdidi bulunduğu yerde bu Avrupa için de Almanya, İngiltere için de önemlidir.”