”Söz veriyorum yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim”

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a televizyonda tartışma teklifini yineleyerek, "Onun yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adam gibi adamsan, yürekli adamsan, sözüne güveniyorsan, bilgin kültürün varsa çık televizyona tartışalım diyorum. Söz veriyorum, onun yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Elazığ PTT Meydanında düzenlenen mitingde, Başbakan Erdoğan'a bir televizyon programında karşı karşıya gelme teklifini yinelerek, " Adam gibi adamsan, yürekli adamsan, sözüne güveniyorsan, bilgin kültürün varsa çık televizyona tartışalım diyorum. Söz veriyorum, onun yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız. Kenan Paşa'nın yapmaya cesaret edemediğini bunlar yapıyorlar. Siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum ki bunlar 12 Eylül'den hesap soramazlar. Hesap soracaksan önünde Yaşar Büyükanıt duruyor. Yürekli adamsan hesap sorarsın. O muhtırayı veren paşadan hesabı da biz soracağız" diye konuştu.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a üstün hizmet madalyası verilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bunlar kendilerine muhtıra veren paşaya üstün hizmet madalyası verdiler. Rahmetli Aziz Nesin olsaydı buna inanamazdı" dedi.

Anayasa değişikliği paketinin toplumu "evetçiler" ve "hayırcılar" diye ikiye böldüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, bunun ülke için tehlikeli bir durum olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarından mutlaka hesap sorulması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Ülkenin bir tarafında yurtseverler, namuslular, düzgün siyaset yapmak isteyenler, öbür tarafında haramiler var. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kurmak için destek istiyorum" dedi.

CHP'nin verilmeyecek hiçbir hesabının olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, alınlarının ak olduğunu dile getirdi.

Bu arada Kılıçdaroğlu, kaldığı otelden miting meydanına gitmek için ayrılırken, otele gelerek kendisini ziyaret eden babasının arkadaşı Yansur Seçkin ile bir süre sohbet etti.

Kılıçdaroğlu'nun çocukluğunu bildiğini anlatan Seçkin, 12 Eylül'de "hayır" oylarının çoğunlukta çıkması dileğinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir